BouwNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Windesheims X-gebouw feestelijk heropend

Zwolle – Maandagochtend werd het X-gebouw van hogeschool Windesheim officieel weer in gebruik genomen. Het gebouw is een jaar gesloten geweest als gevolg van noodzakelijke maatregelen om de vloerconstructie te verstevigen. De feestelijke heropening van gebouw X vond plaats onder belangstelling van docenten, studenten en andere gasten.

Wat is er het afgelopen jaar gebeurd?

Oktober 2017 maakte het Ministerie van Binnenlandse Zaken naar aanleiding van het incident met de parkeergarage in Eindhoven nieuwe richtlijnen bekend voor breedplaatvloeren die geconstrueerd zijn met zogenaamde bollenplaatvloeren. Deze zijn ook gebruikt in gebouw X. Omdat de vloerconstructie niet voldeed aan de meest recente veiligheidsrichtlijnen, besloot Windesheim het gebouw eind oktober 2017 te sluiten.

7.800 bollenankers

Na een periode van landelijke onderzoeken naar deze problematiek, is in april dit jaar een start gemaakt met het herstel van de vloerconstructie. In totaal zijn in het X-gebouw de afgelopen maanden zo’n 7.800 bollenankers geplaatst om aan de nieuwe veiligheidsnormen te kunnen voldoen. Inmiddels is het gebouw weer opgeleverd, schoongemaakt, opnieuw ingericht en zijn de medewerkers weer terugverhuisd naar hun werkplek. Na de opening begon ook de onderwijsperiode 2 en startten de lessen weer. Vanaf dat moment waren ook de studenten weer terug in gebouw X.

Saamhorigheid

Windesheims collegevoorzitter Henk Hagoort: “Dankzij de enorme inzet en flexibiliteit van iedereen – medewerkers en studenten – hebben we een jaar lang de sluiting van gebouw X kunnen opvangen. Daar zijn we trots op. We vieren maandag niet alleen de heropening van gebouw X, maar ook de saamhorigheid van Windesheim.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button