Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Jarige Thorbecke verbreekt wereldrecord Floss Dance

Zwolle – Het is ze gelukt! De leerlingen van Thorbecke Scholengemeenschap, uit Zwolle hebben het wereldrecord Floss Dance verbroken. Met maar liefst 631 man moeste ze een minuut lang dansen. Onder toeziend oog van verschillende officials is dat meer dan gelukt. Het oude record stond op 600 man.

De Floss Dance was één van de activiteiten die de school had georganiseerd in het kader van het 50-jarig bestaan van Thorbecke. De school, die in de volksmond Thorbecke heet, vierde vrijdag dan ook groot feest . De onderbouw vertrok ’s ochtends in optocht naar een party in Hedon, de bovenbouw van Havo en Atheneum deden maar liefst 50 recordpogingen in het eventcenter van PEC Zwolle en de bovenbouw van de mavo deden een sportcarrousel met zwemmen, bowlen en trampolinespringen.

“Een fijne manier om ons jubileum te vieren en met een goed gevoel de vakantie in te gaan.” aldus één van de docenten van de voortgezet onderwijs school op de Oosterenk.

Foto’s: © Peter Denekamp

 

Foto © Peter Denekamp

 

Een feestje met Rico en Sticks

De jongste leerlingen hadden hun eigen programma in Hedon met de Meisjes van Plezier,  DJ Low Reply  en VJ Tweelicht. Voor het hoofdprogramma maakten ex-Opgezwollenaren Rico en Sticks hun opwachting. Het feest wordt afgesloten met een pizzaparty.

Foto © Peter Denekamp

 

Springen, zwemmen, bowlen en poolen

Een derde groep leerlingen had een actief programma met drie verschillende sporten op één dag.  Bij trampolinepark Rebound werd er lekker gesprongen, bij zwembad De Vrolijkheid was er tijd om te ontspannen in het bubbelbad én bij Bowlen & Zo konden ze elkaar uitdagen voor een potje poolen of bowlen.

Een echt Zwols feestje

Hiske Kromdijk, één van de teamleiders van de onderbouw op Thorbecke: “Wij zijn een Zwolse school en we wilden zoveel mogelijk Zwolse ondernemers, artiesten en locaties bij ons feest betrekken. We beginnen de dag met een foto van álle leerlingen en docenten op de sportvelden bij Be Quick. Eén groep gaat in een feestelijke stoet naar Hedon. De klassen verkleden zich, hebben vlaggen gemaakt en ze worden begeleid door brassband Caribbeanbrass . De recordpogingen vinden bij PEC plaats. Een echt Zwols feestje dus!”

Foto © Peter Denekamp
Foto © Peter Denekamp

Gerelateerde artikelen

Back to top button