SportVoetbal

Berkum wint ook niet van HZVV (afbeeldingen erbij)

Zwolle – Berkum heeft in eigen huis met 0-1 verloren van HZVV en is er dus nog niet in geslaagd om de mindere resultaten van de laatste weken om te buigen. De Zwollenaren creëerden, zonder goed te spelen, de nodige kansen maar kregen in de slotfase het lid op de neus.
“Ik heb vandaag een beter Berkum gezien dan een week eerder, we hebben genoeg mogelijkheden gehad. Maar die maken we niet af en bij de tegengoal werd er niet goed verdedigd. We hebben het niet goed uitgespeeld,” vond Berkum-trainer Arno Hoekstra. Coach Gert van Duinen van HZVV zag dat zijn ploeg het vooral in het begin moeilijk had maar daarna terug kwam. “Wie de eerste goal maakte zou winnen en gelukkkig waren wij dat, maar het had ook de andere kant op kunnen vallen.”

Kansrijk schot

De eerste 20 minuten waren voor de thuisclub, waarbij Hoeseb Yakob na een minuut of 10 zijn kansrijke schot net voor het doel van richting veranderd zag worden. Uit de daarop volgende corner kopte Jordi Lemmens bijna raak, maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald. Direct daarna maaide Johnsen Bacuna, op maat bediend door Yakob, vrij voor het HZVV-doel langs de bal en even later kon de Berkum-spits een lange rush, waarbij hij even vast werd gehouden, niet met een doelpunt te bekronen. Het fysiek behoorlijk stevig ingrijpende HZVV kwam na de onzekere beginfase iets beter in het spel, maar echte uitgespeelde kansen wist de Hoogeveense club zich voor rust niet te verschaffen.

Breedtepass

Enkele minuten na de hervatting was Bacuna opnieuw dicht bij de openingstreffer toen hij de bal uitstekend meenam na een fraaie breedtepass van Marc van der Meulen. Zijn harde schot van vlak voor het doel vloog echter centimeters naast en een kwartiertje later schoot Bacuna vlak voor HZVV-keeper Hidde Streutker voorlangs.
Na een uurtje leek HZVV op weg naar succes toen Kelly Joao alleen voor doelman Dominic van Hoof opdook, maar de Berkum-keeper kon zijn inzet met de voet keren. Berkum bleef aandringen, doch Yakob en Bacuna strandden net voor het Hoogeveense doel en toen ook Marlon Luchtenberg aan de andere kant een uitgelezen kans liet liggen leek het duel op een doelpuntloze remise af te gaan. Dat liep in de 77e minuut toch anders af toen de vogelvrij gelaten Joao op enige afstand van het Berkum-doel werd aangespeeld. De HZVV-vleugelspits bedacht zich geen moment, haalde uit en zag zijn fraaie schot achter keeper Van Hoof in het Berkum-doel slaan: 0-1.

Berkum bleef aandringen en kwam nog dichtbij een tegentreffer, toen keeper Streutker een hard schot van Jorben Nieuwenhuis niet goed verwerkte. Ook uit de rebound wist Berkum de bal echter niet binnen te krijgen en dus liepen de Zwollenaren tegen hun tweede thuisnederlaag van het seizoen op. Omdat de concurrentie punten liet liggen staat Berkum echter nog steeds vierde in de Hoofdklasse B en bleef de schade dus vooralsnog beperkt.