Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Beleef de Nacht van de Nacht op 28 oktober

Zwolle – Op zaterdagavond 28 oktober is alweer de 19e editie van de landelijke Nacht van de Nacht. Het is ’s nachts al lang niet meer écht donker. In veel gebouwen, maar ook in de buitenruimte, staat het licht onnodig aan. Dit is slecht voor nachtactieve dieren zoals nachtvlinders en trekvogels, en het is natuurlijk zonde van de energie. Daarom roept Natuur en Milieu Overijssel iedereen op om tijdens de Nacht, maar liever nog heel het jaar, eens vaker het licht uit te doen.

In het kader van de Nacht van de Nacht worden in heel Overijssel activiteiten gehouden waarbij de beleving van de nacht centraal staat. Ga bijvoorbeeld samen met de boswachter op zoek naar nachtdieren, kijk met een telescoop naar de sterren of bezoek een theatervoorstelling of festival in het donker. Nieuwsgierig naar een activiteit bij jou in de buurt? Kijk dan op www.nachtvandenacht.nl.

Oerkwaliteiten

Tijdens de Nacht van de Nacht brengt Natuur en Milieu Overijssel het belang van duisternis voor mens en dier onder de aandacht. De nacht brengt duisternis en stilte: belangrijke oerkwaliteiten die niet zo heel vanzelfsprekend meer zijn. Die oerkwaliteiten moet je beleven met eigen ogen en oren. Opverschillende locaties in Overijssel kun je verrassende nachtelijke activiteiten doen: tijdens de Nacht van de Nacht is er voor iedereen wat te beleven. Kijk voor meer informatie over de activiteiten op www.nachtvandenacht.nl.

Nacht van de Nacht in Zwolle

Het Groene Zuiden organiseert een Duister Dijkwandeling in Zwolle-Zuid. Ga mee nachtwandelen over de dijk en ontdek de IJsselnatuur in zijn puurste vorm.

Echte durfals kunnen griezelen met een Ghost Tour in de binnenstad van Zwolle. Zwolle kent diverse spookhuizen zoals het Vliegende Paard en de Schepenzaal… Historicus Girbe Buist leidt je langs deze spannende plekken en vertelt de achtergrondverhalen.

Gezinnen met kinderen kunnen tijdens de Nacht weer goed terecht bij de Nooterhof: het bruist daar van de duistere activiteiten. Zo is er o.a. een acrobatiekvoorstelling in blacklight, een nacht-safari, sterrenkijken, braakballen pluizen, schemerpotjes maken en nog veel meer.

Gerelateerde artikelen

Back to top button