Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Janco Cnossen krijgt Erepenning van Zwolle

Zwolle – Burgemeester Peter Snijders reikte woensdagmiddag 1 december de Erepenning van de gemeente Zwolle uit aan Janco Cnossen. Dit gebeurde in de Grote Kerk tijdens de bijeenkomst ter gelegenheid van diens afscheid als bestuursvoorzitter van Stichting Academiehuis Grote Kerk Zwolle.

Verdiensten voor de samenleving

Al jarenlang, eerst als wethouder en nadien als vrijwilliger, levert Janco Cnossen een betekenisvolle bijdrage aan stad en samenleving. Betrokken en bezield zet hij zich met zichtbaar plezier en resultaat in voor Zwolle en de Zwollenaren.

Erepenning

De Erepenning wordt toegekend door burgemeester en wethouders aan Zwollenaren en niet-Zwollenaren met grote verdiensten voor de Overijsselse hoofdstad.

Met Janco Cnossen telt het gezelschap houders van de Zwolse Erepenning nu 37 personen en/of organisaties.

Ereburger

De gemeente maakt onderscheid tussen de zilveren penning verbonden aan de Erepenning en de gouden penning verbonden aan het Ereburgerschap.

Oud-burgemeester Henk Jan Meijer en ondernemer Wim Waanders zijn Ereburger van Zwolle. De gouden penning werd eerder uitgereikt aan wijlen eerste bevrijder Leo Major en oud-burgemeester Job Drijber.

Gerelateerde artikelen

Back to top button