Nieuws uit ZwolleSportVoorpaginaWielrennen

Italiaanse wint stormachtige Omloop van de IJsseldelta op Ceintuurbaan

Foto's © Henrico van der Dussen

ZWOLLE – De Italiaanse Marta Tagliaferro  heeft zaterdagmiddag de Salverda Omloop van de IJsseldelta gewonnen. De renster van Hitec Products ging op de Ceintuurbaan in Zwolle als eerste over de meet, gevolgd door Pernille Mathiesen van team Sunweb. Derde werd Loes Adegeest van Parkhotel Valkenburg.

Door de onstuimige wind werd het een echte afvalrace. Bij de koers die over de dijken langs het Zwarte Water, de Kamperzeedijk en de dijk langs de IJssel voerde hadden de dames het zwaar. Er werd volop gewaaierd. Maar uiteindelijk moesten zo’n 115 dames het opgeven.

Start Omloop IJsseldelta Grote Kerkplein Zwolle.

Om 12 uur ’s middags werd gestart op het Grote Kerkplein in Zwolle. Vwervolgens kregen de dames een parcours met een lengte van 133 kilometer voorgeschoteld door bijna de gehele IJsseldelta. Na de start in de Zwolse binnenstad werd koers gezet richting Hasselt via de Hasselterweg. Na een lus ging het via de Boxemtunnel bij Stadshagen wederom richting Hasselt om vervolgens richting Genemuiden en IJsselmuiden te fietsen. Bij Kampen verplaatste het peloton in de richting van Zwolle en werd een rondje gedraaid bij Wilsum. Via de nieuwe brug bij Kampen zetten de dames koers richting Zalk richting Zwolle via de dijk bij Wilsum om daarna via de Oude IJsselbrug Zwolle weer binnen te rijden. Via de IJsselallee en de Oldeneelallee werd gefinisht op de Ceintuurbaan, ter hoogte van ziekenhuis Isala.

Zwaar afzien tijdens de koers Omloop IJsseldelta.
Omloop IJsseldelta 2019
Finish Omloop IJsseldelta Ceintuurbaan Zwolle.
Omloop IJsseldelta
Doorkomst Zalk Omloop IJsseldelta © Jan Koldewijn
Zwolle © Jan Koldewijn
Doorkomst Zalk Omloop IJsseldelta © Jan Koldewijn

Gerelateerde artikelen

Back to top button