Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Isala start stap voor stap de reguliere zorg weer op

Zwolle – Net als in andere ziekenhuizen in Nederland, neemt het aantal coronapatiënten ook in Isala steeds verder af. Daarom gaat het ziekenhuis vanaf donderdag de zorg op de poliklinieken stap voor stap uitbreiden. Ook is weer ruimte om het operatieprogramma uit te breiden.

Artsen bepalen welke patiënten als eerste naar het ziekenhuis kunnen komen. Vervolgens bellen medewerkers van Isala deze patiënten op. Mensen hoeven dus niet zelf de telefoon te pakken. In dat gesprek wordt ook gecheckt of iemand misschien klachten heeft die mogelijk gerelateerd kunnen zijn aan corona. ‘Daarnaast het verzoek alleen naar het ziekenhuis te komen. Als het niet anders kan, mag er een begeleider mee.’, zo laat Isala wetten.

Bij de ingang van de ziekenhuislocaties en de buitenpoliklinieken vindt weer een controle plaats. Medewerkers bij de ingang stellen vragen over klachten die mogelijk te maken kunnen hebben met een corona besmetting.

Zo veilig mogelijk

De poliklinieken heeft Isala de afgelopen dagen anders ingericht. Zo houdt het ziekenhuis rekening met looproutes, voor de balies hangen schermen en wordt rekening gehouden met de 1.5 meter afstand.

Door te screenen bij de ingang en er voor te zorgen dat er voldoende ruimte is in de gangen en in de wachtkamers, willen het ziekenhuis de zorg zo veilig mogelijk maken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button