Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn
Trending

Inwoner van Zwolle besmet met coronavirus

Zwolle – Een inwoner van Zwolle is besmet geraakt met het nieuwe coronavirus (COVID-19). Dit werd na laboratoriumonderzoek vastgesteld op zaterdagavond 7 maart. Dit betekent dat nu ook in de regio IJsselland het virus is aangetroffen. Het gaat om een medewerker van het ziekenhuis Isala. Deze persoon heeft voor en nadat er klachten ontstonden geen contact gehad met patiënten of collega’s van het ziekenhuis. De patiënt is in thuisisolatie. De komende tijd onderhoudt GGD IJsselland persoonlijk contact met de patiënt. Daarnaast doet de GGD contactonderzoek. Brononderzoek moet nog uitwijzen waar de patiënt besmet is. GGD en ziekenhuis werken hierin nauw samen.

Contactonderzoek

GGD IJsselland brengt in kaart met wie deze patiënt contact heeft gehad. Mensen die mogelijk risico hebben gelopen worden door de GGD benaderd. Deze personen (die contacten worden genoemd) houden we 14 dagen in de gaten (monitoren).
Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen het standaard protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich verder kan verspreiden.

Wat kun je zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om besmetting met en verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

  • Het zijn:
    Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Vragen en informatie

Voor alle vragen en actueel nieuws: kijk op
de website van het RIVM www.rivm.nl/coronavirus/covid-19
de website van de rijksoverheid www.rijksoverheid.nl/coronavirus

Heb je hierna nog een vraag? Bel de landelijke informatielijn van de overheid: 0800 1351 of bel het team Infectieziektebestrijding GGD IJsselland via 038 – 428 16 56 of via ons contactformulier. De GGD krijgt veel vragen. Om wachttijden te voorkomen vragen wij je eerst op genoemde websites te kijken of je vraag hier beantwoord wordt. Vragen van artsen beantwoorden we met voorrang.

Gerelateerde artikelen

Back to top button