EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Innovaties en slimme technologie op de SMARkT

Zwolle – De stad Zwolle nog beter laten functioneren dankzij data en slimme technologie, dat is wat de gemeente Zwolle met Smart Zwolle wilde bereiken. Denk aan het delen en toepassen van (informatie)technologie en aan het duurzaam oplossen van vraagstukken rond vervoer, gezondheid en veiligheid. Het resultaat hiervan en de nieuwe ideeën en toepassingen stonden centraal tijdens de SMARkT 2019 die donderdag 28 november in RAW Space plaatsvond.

Foto © Matthijs van Os

Zo’n 200 gasten lieten zich afgelopen donderdag door interessante sprekers, standhouders en in een workshop informeren en inspireren over Smart Zwolle en over toepassingen van data en slimme technologie. Zo sprak Sigrid Jörissen de aanwezigen toe over Smart City Amsterdam en er waren diverse deelsessies: Martijn Sweitser van deltaWonen stond stil bij de samenwerking tussen partijen in de Smart Zwolle Alliantie, een sessie ging over het datagedreven beheer van de openbare ruimte, er was een sessie over slimme binnensteden en Marcel Broekhaar van gemeente Zwolle nam aanwezigen mee in citizen science, of te wel hoe werken inwoners en bedrijven samen.

Foto © Matthijs van Os

Op de markt stonden stands van Esri, Kadaster, Tauw, Windesheim, Witteveen+Bos, Antea Group, Senshagen/ het team dat een natte-voeten-sensor ontwikkelde, provincie Overijssel, en gemeente Zwolle. Allemaal waren ze op een of andere manier bezig met innovaties, data en technologie.

De inhoudelijke sessies werden gevolgd door een lezing van Rolf Hut, wetenschapper aan de TU Delft. Naar eigen zeggen lost hij problemen op met een MacGyver-instelling. Rolf Hut maakt meetapparatuur van consumentenelectronica en zoek nieuwe inzichten in bestaande openbare databronnen.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button