Nieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

Even binnenkijken: de ondergrondse fietsenstalling van Zwolle

Foto's © Streetbird

Zwolle – Zo’n anderhalf jaar geleden werd de ondergrondse fietsenstalling bij het Station van Zwolle in gebruik genomen. Het is nagenoeg de grootste van Nederland. Niet gek als je bedenkt dat er maar liefst 5.800 fietsen in kunnen. Fotograaf Streetbird wandelde voor RTV Focus even naar binnen om te kijken hoe de stalling er nu bij staat.

Foto’s © Streetbird

In de bewaakte fietsenstalling Stationsplein kunt u uw fiets makkelijk, veilig, droog en elke eerste 24 uur gratis bewaakt stallen met uw OV-chipkaart.

Met een jaarabonnement van ca. 75 euro kunt u uw fiets onbeperkt in de nieuwe stalling plaatsen. De bewaakte Fietsenstalling Stationsplein is 7 dagen in de week geopend van een kwartier voor vertrek van de eerste trein tot een kwartier na aankomst van de laatste.

In de fietsenstalling is ook plaats voor fietsen die niet in een fietsenrek passen, zoals fietsen met een bak voorop of een breder stuur.

Daarnaast zijn er straks zo’n 400 OV-fietsen te huur. Ook is er een Fiets & Servicewinkel in de stalling aanwezig. Fiets & Service helpt reizigers met onderhoud of reparaties aan hun fiets, zodat zij snel weer op weg kunnen.

Prettig en toegankelijk

Fietsenstalling Stationsplein is in veel opzichten een bijzondere stalling. U parkeert uw fiets in deze stalling dichterbij het station dan bij de oude stallingen op de Oosterlaan en Westerlaan.

Foto Streetbird

In de stalling vindt u eenvoudig een vrije plek voor uw fiets. Digitale borden vanaf de entrees aan het plafond geven de vrije plekken aan. Nadat u uw fiets hebt gestald, kunt u met de roltrap ter hoogte van het stationsgebouw naar het station lopen en terug.

Het enige dat nog ontbreekt is de mogelijkheid om met bakfietsen en scootmobiels de stalling te betreden. Vooralsnog heeft de gemeente hiervoor een tijdelijke stalling geregeld op het plein boven de stalling.

Gerelateerde artikelen

Back to top button