Nieuws uit ZwolleRadio

In beeld: Top 380 gasten donderdag

Zwolle – 380 platen in 38 uur, afgewisseld met gasten, nieuws, actualiteiten en liveoptredens. Deze week zendt RTV Focus Zwolle de Top 380 uit. Met meer dan 50 gasten in 5 dagen. We blikken terug én vooruit naar alles wat er in Zwolle speelt. En dat allemaal in de studio in de Stadkamer. Behalve onze vaste presentatoren en redacteuren kom je die week ook gasten tegen uit de Zwolse samenleving, theatermakers, politici, ondernemers, sporters, etc.

Sanne Oostenga en Karen White over Sprookjes Festival
Eén van de hele leuke activiteiten in de kerstvakantie is het Sprookjesfestival van Zwolse Theaters. Sanne en Karen (de programmeur) vertelden erover aan onze tafel tijdens de Top 380. Alle info over het festival, de voorstellingen en de kaartverkoop is te vinden op zwolsetheaters.nl

Rob Bults over Winters Zwolle
Een overzicht van 2019 is niet compleet zonder dat Rob Bults ook even langs komt. De evenementenorganisator verrast ieder jaar weer met mooiere en grotere activiteiten in en om de Zwolse Binnenstad. En hij is de spin in het web van Winters Zwolle. Waar andere steden zich richten op kerstmarkten, grote evenementen en specifiek de kerst, zoekt Zwolle het – mede dankzij Rob en zijn team – op beleven. Alle info over de winteractiviteiten in Zwolle zijn te vinden op winterszwolle.nl

Monique Schuttebeld, wethouder Cultuur en Energie (o.a.)
In de Studio Stadkamer gaat het heel vaak over de energietransitie. Het is één van de grote dossiers in Zwolle. Én het is één van de dossiers die vallen onder wethouder Monique Schuttebeld maar ook cultuur valt onder haar verantwoordelijkheid. Een uur met deze wethouder is dan eigenlijk ook niet genoeg. Maar we deden een – geslaagde wat ons betreft – poging.

© RTV Focus – Matthijs van Os


Comedy op Radio Focus én wijkagenten aan tafel

Jan van Houwelingen is behalve onderwijzer in opleiding, maker van de serie Zwolle Anno Toen en columnist op
Radio Focus ook cabaretier en Stand Up-comedian. Hij nam twee collega’s – Henk van Huisstede en Jasper Nieuwenhuis – mee naar onze studio voor twee uur cabaret. Maar trof in het eerste uur ook twee wijkagenten. Alrik en Erik discussieerden en grapten vrolijk mee en zorgden voor (de af en toe broodnodige) serieuzere onderwerpen.

Jan Turkenburg, Max, Gerdien Rots en het kinderkoor van de Aquarel.
De hele week verzorgde Jan Turkenburg de KerstCovers van Jan maar donderdagmiddag trok hij persoonlijk naar de Studio in de Stadkamer. Hij kwam niet alleen. Het kinderkoor van de Aquarel, zijn oude muziekdocent en Max (ja, die van Maria) kwamen met hem mee, En wij zetten Gerdien Rots ook nog aan tafel. Het werd een gezellig uurtje vol afwisseling. Max verleidde Gerdien tot het meezingen van een Christmascarol, Jan speelde mee met Max op zijn dwarsfluit, het Kinderkoor zong alsof het nooit anders deed en Max zong ons een kerstpakket toe.

Gerelateerde artikelen

Back to top button