KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit ZwolleRegio

Atlas van negen Hanzesteden gepresenteerd voor Hanzejaar 2023

Zwolle – Op donderdag 7 september is het eerste exemplaar van de Atlas van negen Hanzesteden overhandigd aan burgemeester Ron König van Hanzestad Deventer. En wel door Marti Heutink, directeur WBOOKS. Deze unieke uitgave is speciaal in kader van Hanzejaar 2023 door WBOOKS uitgegeven. Dit doet zij in samenwerking met Hanzesteden Marketing.

De Hanze Atlas is een aantrekkelijk historisch overzicht van de relatie tussen negen steden en de Hanze door de eeuwen heen. Het prachtige naslagwerk bevat behalve diepgaande informatie ook historische prenten, kaarten en luchtfoto’s.

Naslagwerk

Een indrukwekkend naslagwerk van maar liefst 144 pagina’s dik over de historie van de negen Oost-Nederlandse Hanzesteden. De Atlas van negen Hanzesteden bestaat uit een groot aantal bijzondere kaarten, kundig beschreven door Paul Brood, Michel Groothedde, Ewout van der Horst, Frank Inklaar en Harry Stalknecht. Het biedt een aantrekkelijk historisch overzicht van de relatie tussen de negen steden en de Hanze door de eeuwen heen. Het verscheen bij Uitgeverij WBOOKS en kwam tot stand in samenwerking met Hanzesteden Marketing.

Directeur Evelyn Borgsteijn van MarketingOost/Hanzesteden: “Het boek geeft inzicht waarom de steden Deventer, Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen, Zutphen en Zwolle Hanzesteden zijn, hoe dit door de jaren heen is ontwikkeld en hoe geschiedenis een toeristische trekker kon worden.”

Over samenwerkende Hanzesteden en Hanzejaar 2023

Hanzesteden zijn handelssteden – verbonden via het water – uit de late middeleeuwen die samenwerkten. Dit internationale netwerk van 200 steden, van Bergen tot Brugge en van Londen tot Gdansk, is al 800 jaar oud en heeft geleid tot welvaart, sterke steden en historische decors. Het Hanzejaar houdt men om bezoekers én bewoners trots te maken op hun Hanzestad en bezoekers te trekken naar de regio. 9 maanden lang staan 9 Hanzesteden in Oost Nederland bomvol van de activiteiten, festivals, tentoonstellingen en evenementen.

De intensieve samenwerking is vandaag de dag zeer succesvol en zit nog steeds in het DNA. Namelijk een specifieke mentaliteit: lef, samenwerken, ondernemerschap en over grenzen heen kijken.

De Atlas van negen Hanzesteden is te bestellen voor 24,95 euro via Atlas van negen Hanzesteden • WBOOKS

Bron
marketing oost

Gerelateerde artikelen

Back to top button