KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum snakt naar revanche tegen Eemdijk

Zwolle – Berkum speelt zaterdag thuis tegen Eemdijk en moet zich dan voor de eigen fans revancheren voor de teleurstellende seizoenstart. De gasten hebben echter een kwalitatief uitstekend team, dat zich zeker niet gewillig op de pijnbank laat leggen.

“Eemdijk heeft altijd een goede ploeg, met veel scorend vermogen,” weet Berkum-keeper Huib Veurink. “Maar het spel dat wij vorige week lieten zien geeft ons vertrouwen, toen waren we strijdbaar maar hadden we ook weer pech. We hebben er vertrouwen in dat het nu een keer ónze kant op zal vallen.”

Eemdijk deed het vorig seizoen prima, op de finale na. Nadat de ploeg van trainer Willem Romp als derde eindigde namen de Bunschoters een periodetitel over van kampioen Urk, maar in de nacompetitie grepen ze nét naast de prijzen. Tot twee keer toe leek promotie tegen VVOG binnen handbereik, maar evenveel keren gaf Eemdijk een voorsprong uit handen en zo eindigde de nacompetitie toch met een kater.

Opgeveerd tegen koploper

Eemdijk startte dit seizoen goed in de 4e Divisie B door DETO met 2-1 te verslaan, maar daarna ging het mis bij CSV Apeldoorn dat met 4-2 te sterk was. Vorige week veerde Eemdijk echter weer helemaal op door koploper Swift met 2-1 te kloppen. In die wedstrijd kwam Swift na ruim een half uur op 0-1 door de van oorsprong Zwolse spits Bas Buimer, vorig seizoen nog actief voor Eemdijk, maar de thuisploeg sloeg snel terug.

Op slag van rust schoof Jeffrey van den Dikkenberg, na een één-tweetje met Yannick Bouw, de gelijkmaker binnen en daar bleef het niet bij in de rest van het duel. Binnen vijf minuten na rust onderschepte Bouw een terugspeelbal en zorgde hij voor 2-1. Eemdijk liet in het vervolg zelfs nog de nodige kansen op een grotere voorsprong liggen, maar twee goals bleken genoeg tegen de Amsterdammers, die in de voorgaande wedstrijden nog geen doelpunt tegen hadden gekregen.

Onnodige tegengoals

Berkum is heel wat minder tevreden over de verrichtingen tot nu toe. In de openingswedstrijd verloren de Zwollenaren met 2-0 bij AZSV en daarna ging de ploeg van trainer Arno Hoekstra thuis, in blessuretijd, met 1-2 onderuit tegen Buitenpost. Na beide duels overheerste aan Zwolse kant het gevoel dat er voor hen véél meer in had gezeten, gezien de kansen en de onnodige tegengoals.

Vorige week richtte Berkum zich op door bij Genemuiden met 1-1 gelijk te spelen. Na krap een kwartier kwamen de Zwollenaren fraai op 1-0 door Mike van Ekeren, maar vier minuten later stond het alweer gelijk. Opnieuw kwam dat schlemielig tot stand, want na een corner belandde de bal via de Zwolse defensie in het eigen doel. Toen Berkum kort na rust met 11 tegen 10 man kwam te staan leek er meer in te zitten voor de bezoekers.

Genemuiden kreeg echter de betere kansen en de paal van het Zwolse doel moest enkele keren hulp bieden. Berkum pakte zo wél het eerste punt, maar omdat de concurrentie won bleven de Zwollenaren hekkensluiter in de 4e Divisie B. Hoog tijd dus om voor eigen publiek de eerste driepunter binnen te halen!

De wedstrijd Berkum-Eemdijk wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Bryan Huizinga, die op Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af zal laten trappen.