EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

IKEA Zwolle weer open; restaurant en Småland-speelplaats blijven dicht

Zwolle – Woonwinkel IKEA, waaronder het filiaal in Zwolle,  is sinds vandaag weer open voor het publiek.

De IKEA-winkels sloten vanwege het rondwarende coronavirus op eigen initiatief op 17 maart de deuren. “Niet omdat dit een vereiste was vanuit de overheid, maar omdat we op dat moment vonden dat dit de beste en meest verantwoorde keuze was om de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en klanten te waarborgen. om de gezondheid en veiligheid van medewerkers en klanten te garanderen.” aldus IKEA.

Beperkt aantal bezoekers

Het Zweedse woonwarenhuis heeft verschillende maatregelen getroffen om de veiligheid van personeel en winkelend publiek te garanderen. Zo is maar een beperkt aantal bezoekers tegelijk welkom in de filialen, hebben ze een wasstraat opgezet voor winkelwagentjes en is er een vaste looproute. Met stickers worden de klanten geattendeerd op de noodzakelijke anderhalve meter afstand. Ook zijn er ‘wachtstickers’ op de plekken voor de kassa’s en verkoopbalies.  Winkelen is daarnaast toegestaan met maximaal twee personen tegelijk.

Het restaurant van IKEA blijft nog dicht. De snackcorner op de begane grond is vooralsnog wel open met een beperkt assortiment. Ook de Småland-speelplaats is tot nader order gesloten. IKEA roept klanten ook op om zo veel als mogelijk contactloos te betalen, met pinpas, creditcard of mobiele telefoon. Verder zijn bij de kassa’s en klantenservice plexiglas schermen geplaatst.

 

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button