EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Hornbach Zwolle wordt grootste bouwmarkt Overijssel

We werken op volle kracht

Zwolle – In Zwolle, op het snijvlak van Overijssel, Gelderland en Flevoland, komt de grootste bouwmarkt van de regio te staan. Een serieus project, dat met een oppervlakte van 15.000 m2 even groot is als drie voetbalvelden bij elkaar. Om dat te realiseren zijn er 1.570 heipalen in de grond geslagen en is er maar liefst 900.000 kilo aan wapening neergelegd.

“We werken op volle kracht”, vertelt Marco Egging, uitvoerder van aannemer Ten Brinke Bouw.

“Vanaf 18 september schalen we het aantal mensen dat dagelijks aan de realisatie van deze Hornbach-vestiging werkt, op van 60 naar 150. We liggen perfect op schema. Het hoogste punt van de bouw is al bereikt en inmiddels zijn we begonnen met het storten van de halvloer. De fundering heeft trouwens een totale lengte van maar liefst een kilometer.”

120.000 artikelen

De indrukwekkende cijfers laten zien dat de bouwmarkt er de vaart in heeft. “Dat moet ook wel, want we moeten tijdig kunnen starten met het plaatsen van het interieur en het bevoorraden van de winkel. In het voorjaar van 2018, wanneer we onze deuren openen, zijn er 120.000 artikelen verkrijgbaar”, legt vestigingsmanager Tonnie Balkema uit.

ProfiService

Die 120.000 artikelen staan uiteraard tot ieders beschikking, van hobbyisten tot professionals. De laatste groep biedt Hornbach service op maat: de ProfiService. Al tien jaar een begrip in de Randstad en Limburg en straks ook in Overijssel en omstreken. “Onmisbaar voor zzp’ers in de bouw en kleine bouw- en onderhoudsbedrijven”, laat Balkema weten. “Met de ProfiService bieden we professionele klanten alles wat zij nodig hebben om tijd en geld te besparen.

Zo kun je als Profi rekenen op een vast aanspreekpunt in de bouwmarkt met verstand van zaken. Ook hebben Profi’s een eigen servicebalie voor snelle service, kunnen zij betalen op rekening en krijgen ze volumevoordelen: voordelige pallet- en doosprijzen.”

Over HORNBACH

HORNBACH is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 17.000 medewerkers. In Nederland bestaat HORNBACH nu twintig jaar en telt het inmiddels dertien vestigingen. HORNBACH won in 2016 voor de elfde keer de Retail Jaarprijs, in de categorie ‘Beste Bouwmarkt van Nederland’.

Tevens is HORNBACH bij onafhankelijk onderzoek (waarderingsrapport DIY) van GfK al vier keer op rij uit de bus gekomen als best gewaardeerde bouwmarkt. De basis voor de succesvolle HORNBACH-formule zijn de vijf kernwaarden: laagsteprijsgarantie, deskundig advies, competente service, een enorm assortiment (van 120.000 artikelen) en grote voorraden (bij 50.000 artikelen).

Gerelateerde artikelen

Back to top button