Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

AUDIO – Horeca Mannen schenken vierkante meters regenwoud op Wereld Milieudag

Zwolle – De Stichting ‘Adopteer een Regenwoud’ kwam woensdagmiddag naar Zwolle om Winkelcafé Engel te belonen met een certificaat. Matthijs Bol, oprichter van de stichting, feliciteerde winkeleigenaren en Arno de Boer en Henk Schippers met  800 vierkante meter geadopteerd regenwoud.

Het winkelcafé op de Grote Markt in Zwolle is een van de sponsoren van de stichting. Een deel van de opbrengst van de winkel gaat naar ‘Adopteer Regenwoud’ waarmee deze organisatie regenwoud opkoopt in Costa Rica om het te behoeden voor de kap.

Foto © RTVFocusZwolle © Rebekka van ’t Ende

Een steentje bijdragen

Ondanks de crisis en het feit dat winkelcafé Engel een aantal weken gesloten is geweest, hebben De Horeca Mannen Henk Schippers en Arno de Boer ook deze maand weer een aantal vierkante meters regenwoud geadopteerd. In hun bedrijven maken zij gebruik van (h)eerlijke producten die in Zwolle en omgeving geproduceerd worden en zij dragen al enkele jaren graag een steentje bij aan het mooie project van Stichting Adopteer Regenwoud.

Foto © RTVFocusZwolle © Rebekka van ’t Ende

Regenwoud Costa Rica

Het regenwoud in Costa Rica is één van de meest mooie en bijzondere plekken op aarde met een hele hoge biodiversiteit aan planten en dieren. Essentieel om te behouden voor huidige en toekomstige generaties. “Adopteer Regenwoud” is een stichting dat zich bezig houdt met het aankopen van land met regenwoud. Het land dat zij aankopen plaatsen ze direct onder de natuurbeschermingswet van Costa Rica, waardoor het voor altijd beschermd is tegen commerciële exploitatie. Maar zij gaan nog een stapje verder: zij zorgen ook voor betrokkenheid en bewustwording van de lokale bevolking zodat er niet toch nog stiekem bomen worden gekapt of dieren worden gestroopt.

Foto © RTVFocusZwolle © Rebekka van ’t Ende

Gerelateerde artikelen

Back to top button