112 nieuwsCoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpagina

Hoofd Veiligheidsregio IJsselland Peter Snijders maandag in overleg met minister Grapperhaus

Zwolle / Utrecht – Maandag is de burgemeester van Zwolle, Peter Snijders in Utrecht voor overleg. Hij is daar als hoofd van de Veiligheidsregio IJsselland. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid overlegt dan met de 25 burgemeesters die leidinggeven aan een veiligheidsregio. Dat driemaandelijkse overleg was al gepland, maar het staat nu helemaal in het teken van het coronavirus.

Binnen de Veiligheidsregio IJsselland werken brandweer, GHOR, politie en gemeenten samen, onder andere op het gebied van crisisbeheersing en rampenbestrijding en geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen. De veiligheidsregio is ingesteld om de inwoners van de regio beter te beschermen tegen de risico`s van branden, rampen en crises. Dankzij samenwerking zorgt de Veiligheidsregio ervoor dat we steeds beter voorbereid zijn op het bestrijden van rampen en het onder controle houden van steeds groter wordende risico’s.

Onder de Veiligheidsregio IJsselland vallen elf gemeenten. Dit zijn Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Ommen, Olst-Wijhe, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button