Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Honderden boeren aanwezig tijdens stikstofprotest in Zwolle

Gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher (SGP) reageert op boerenprotest bij provinciehuis

Zwolle – Honderden boeren en bijna driehonderd trekkers. Het was druk tijdens het stikstofprotest bij het provinciehuis. Op donderdagmorgen 7 juli, rond een uur of 10 arriveerden de eerste trekkers bij het park Wezenlanden. Gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher (SGP) ging met de boeren in gesprek. Het protest is inmiddels afgelopen.

”Het zit best complex in elkaar. De vervolgstappen zijn dat we gaan uitzoeken om welke bedrijven het gaat en waar is de provincie wel of niet verantwoordelijk voor is. Privacy is belangrijk, dat geldt ook voor boeren en bedrijven. We zoeken naar manier waarop we dat netjes en verantwoordelijk kunnen doen”, aldus Ten Bolscher.

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

De boosheid ontstond naar aanleiding van een adviesrapport van landschapsarchitect Berno Strootman en hoogleraar Jan Willem Erisman. Het rapport adviseert de overheid om op korte termijn duidelijke maatregelen te nemen om de uitstoot van de landbouw terug te dringen. Het gaat dan met name over plaatsen waar de impact op de natuur het grootste is. De hoge hoeveelheid stikstof in ons land zorgt al jaren voor een achteruitgang van beschermde natuurgebieden en de volksgezondheid.

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

De 1,5 meter-maatregel werd tijdens het protest overboord gegooid. Zeker toen er gescholen moest worden voor de regen. De boeren schuilden onder de overkapping van het provinciehuis.

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button