BluesworldNieuws uit ZwolleRadio

Highway RB Gang in Bluesworld Café

Bluesband timmert al meer dan 25 jaar aan de weg

Zwolle – Blues en Stadshagen vormen nu alweer anderhalf jaar een prachtige combinatie. Iedere eerste dinsdag van de maand wordt Grand Café Milligers volledig omgebouwd voor een spetterend optreden van een – meestal grote – naam uit de Blueswereld. Ook deze maand heeft Bluesworld Café – hét bluesprogramma op Radio Focus – weer een topper weten te strikken met de Highway R&B Gang.

 

Kun je niet bij het live-optreden zijn, luister hier dan naar Radio Focus voor de liveregistratie.

 

De stijl van de Gang laat zich niet specifiek typeren,maar bestaat uit Swing- & Jump blues met een vette flirt richting de Bluesrock en de Chicago Blues. Jimmy Vaughan, Muddy Waters, Kenny Wayne Shepherd, John Mayall, the Red Devils, Junior Wells e.v.a, zijn de artiesten die voor de Gang een bron van inspiratie zijn.
De optredens onderscheiden zich door een grote variatie in nummers en sound door de wisselwerking van gitaar, piano, Hammond-orgel en vooral erg veel speelplezier. 

Hunebed Highway

De naam van de band komt voort uit het plaatsje De Krim (Ov) waar steevast elke maandagavond werd geoefend aan de Hoofdweg. Optredens waren er van Den Haag, via Delft, Rotterdam, Breda, Utrecht tot Groningen, de eilanden en veel in de Achterhoek en Twente. Ook Duitsland staat regelmatig op de routemap van de Drentse band. Inmiddels heeft Friesland The Highway R&B Gang ook ontdekt en natuurlijk wordt er veel gespeeld in en rond het ‘Las Vegas van Drenthe’ oftewel Coevorden waar twee van de bandleden vandaan komen. De naam van de band sluit dan ook heel goed aan bij de nieuwe naam van de N34 in Drenthe, de Hunebed Highway.

Die Hunebed Highway wordt ‘bedwongen’ met personen auto’s voorzien van een open aanhanger, een gesloten aanhanger of een paardentrailer. Maar het mooiste vervoermiddel uit de bandhistorie was toch wel de VW-bus van Peter Venema. Met de oude diesel moest de band het centrum van Utrecht in. Peter kreeg een week later een waarschuwingsbrief in huis dat die oude bus niet gewenst was in Utrecht, vanwege de milieubelasting. De bus die hij daarop aanschafte was wel jonger – en mocht Utrecht wel in – maar stonk nog harder.

De presentatie van Bluesworld is in handen van Cor Bartelink en Tonio Aa.

Bezetting

Door de jaren heen heeft de band in heel diverse samenstellingen gespeeld. De vaste kern wordt echter al sinds sinds 1992 gevormd door de broers Henry en Marco Neep op respectievelijk bas en gitaar. Naast hen heeft de band diverse toetsenisten, zangers, zangeressen, harpspelers en gitaristen gehad. De huidige bezetting van de band is als volgt: Marco Neep op drums, Henry Neep op bas, Eric Bosma gitaar en zang, Andy Nijmeijer op piano en Hammond.

De band heeft in de loop der jaren diverse CD’s uitgebracht:

  • The Highway R&B Gang 1998 Titel Live,
  • Strange Brew,
  • Live opname bij radio Blues meets Rock,
  • Less is More,
  • Ready To Go,
  • Whiskey & Women
  • Highway Gang Live at the Black & White Café Raalte.

Bluesworld Café
Dinsdag 4 december
20.00 – 22.00 uur
Grand Café Milligers
Milligerlaan 2, 8043 ND Zwolle

GRATIS TOEGANG / GRATIS PARKEREN

& Live op Radio Focus NL

“]

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button