Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Hersenstichting zoekt vrijwilligers

Zwolle – Chaos in je hoofd na een bezoek aan een restaurant, elke dag de weg kwijtraken in je eigen huis of je geliefde niet meer herkennen. Voor de meesten van ons ondenkbare situaties. Maar niet voor mensen met een hersenaandoening. Een groot deel van deze mensen heeft blijvende klachten en worstelt dagelijks met allerlei prikkels.

Dementie dreigt een ernstige volksziekte te worden: één op de vijf mensen krijgt uiteindelijk dementie. Deze ziekte maakt steeds meer slachtoffers en kan iedereen overkomen. Daar legt de Hersenstichting zich niet bij neer. Met hart en ziel zetten wij ons in om toekomstige patiënten te kunnen genezen en daarbij vraagt de stichting om uw hulp.

Wilt u de Hersenstichting helpen als vrijwilliger? Dit kan door eind januari een uurtje in de eigen buurt te collecteren, of door te helpen bij de collecteorganisatie in Zwolle. De collecte van 2020 vindt plaats van 27 januari t/m 1 februari.

Nieuwe collectanten en/of organisatoren kunnen zich het hele jaar aanmelden.

De opbrengst van de collecte wordt ingezet voor gezonde hersenen voor iedereen. “Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden,” aldus directeur Merel Heimens Visser. Daarom investeert de Hersenstichting in onderzoek, voorlichting en het verbeteren van patiëntenzorg.

Gerelateerde artikelen

Back to top button