HandbalSport

Heren van HV Zwolle Handbal winnen ook vierde wedstrijd

Zwolle – Heren 1 van Travelbags HV Zwolle speelde thuis tegen OBW. Voor de heren een onbekende ploeg die op positie 3 in het klassement stond, direct onder Zwolle. Een belangrijke wedstrijd dus voor de thuisspelende ploeg.

Zwolle had de bal uit en begon met een goede aanval, 1-0. OBW counterde meteen en maakte gelijk. Het spel ging snel en gelijk op. Er wel snel ingegrepen op verdedigende en aanvallende fouten door de scheidsrechter en deze liet dit niet ongestraft gebeuren. Bij 4-4 waren de eerste 2 minuten tijdstraf voor Zwolle. In onder-tal bleef Zwolle goed handballen en de stand liep gelijk op.

Dat er snel afgestraft werd door de leiding bleek uit maar liefst 6x 2 minuten tijdstraf binnen 6 aanvallen. De stand was inmiddels 11-10 en er werd even met 4 tegen 5 man gespeeld. Zwolle heeft hierop de verdediging aangepast en dat zorgde ervoor dat de gevaarlijke opbouwers van OBW niet het gevaar konden brengen zoals in de eerste 20 minuten het geval was.

De tweede helft begon Zwolle met dezelfde opzet en dat zorgde voor frustratie bij de tegenpartij, het gevolg was dat er flink wat tijdstraffen en een rode kaart viel aan de kant van de gasten. Men was uit het spel en Zwolle kon uitlopen. Van 14-13 bij rust naar 24-18 halverwege de tweede helft, dubbele zoveel doelpunten aan de zijde van Zwolle. Dit tempo bleef Zwolle volhouden en de tegenstander, die door de rode kaart ook geen wisselspelers meer had, leek op te geven. De eindstand liet 32-22 in het voordeel van Zwolle zien.