Nieuws uit ZwolleSport

Heren handballers Travelbags/HV Zwolle opnieuw onderuit in Gaanderen

Zwolle – De heren van Travelbags/HV Zwolle mochten op zaterdagavond naar Gaanderen waar Minerva zijn thuiswedstrijden speelt. Travelbags/HV Zwolle met opnieuw een aantal gastspelers uit het tweede; Hans Kan geblesseerd, Lesley Rigter ziek, en Luuk Broers voor werkzaamheden in het buitenland.

De wedstrijd ving aan en als snel keek Travelbags/HV Zwolle tegen een achterstand aan. Nadat Erwin van der Meij de aansluitingstreffer had gemaakt, kwam er een periode aan, waarin de doelpunten schaars waren. De ploegen waren erg aan elkaar gewaagd, en gaven elkaar niet de ruimte om uit te lopen. De spelers van Travelbags/HV Zwolle waren niet bij machte om een gaatje te slaan.

De gehele eerste helft ging het erg gelijk op. Er was één moment dat Minerva twee doelpunten uit liep. Dit werd goed geprepareerd door Stefan Bult en Mark Brijan, waardoor de stand 8-8 werd, enkele minuten voor de rust. Een sterke laatste 10 minuten van de eerste helft zorgde ervoor dat Travelbags/HV Zwolle met 10-11 voorsprong de rust in ging.

De tweede helft brak aan en Minerva opende zeer sterk, waardoor de stand in één keer 12-11 was, een rommelige tijd brak aan. Travelbags/HV Zwolle werd wat slordiger en een aantal arbitrale beslissingen verwarde de heren extra. Ook begonnen de mannen van Travelbags/HV Zwolle kansen te missen en werden ze afgefloten op bepaalde spelsituaties. Dat zorgde ervoor dat Minerva uit kon lopen tot een 20-15.

Deze achterstand, 12 minuten voor het einde, konden de mannen van Travelbags/HV Zwolle niet meer rechtzetten. Het werd wel geprobeerd, maar na de 21-19 van de inhaal race en een succesvolle aanval, die weer werd afgefloten, braken de mannen van HV Zwolle. Ze konden niet voorkomen dat Minerva de eindstand neerzette van 24-20.

En spelen de volgende wedstrijd tegen Blauw Wit, op 3 december om 14.40 uur in Sporthal Zuid te Zwolle.