CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Help mee mondkapjes naaien voor Zwolse zorginstellingen

Er is een naai patroon te zien en ook een instructie filmpje

Zwolle – Heeft u een naaimachine en wilt u de thuiszorg in Zwolle helpen?  Om de kwetsbare oudere te beschermen moet iedere verpleegkundige, ook in de thuiszorg nu een mondmasker op. Maar er is een enorm tekort aan maskers. Daarom roepen verschillende organisaties in Zwolle acties gestart om stoffen mondmaskers te maken.

Deze maskers voldoen niet aan de strenge eisen en zullen niet voor medische doeleinden ingezet worden. Maar zijn zeker niet minder belangrijk.

Buurtzorg Team Zwolle Oost / Wijkvereniging Berkum

Bijvoorbeeld de wijkvereniging Berkum die de thuiszorgorganisatie Buurtzorg Team Zwolle Oost van mondkapjes wil voorzien. “Het gaat dus niet om mensen die besmet of verdacht besmet  zijn. Daar moeten ze andere maskers bij dragen.”  Iedereen die mee wil helpen om mondmaskers te maken is welkom. De wijkvereniging verwijst naar een website waarop 2 manieren om zelf mondmaskers worden uitgelegd.  Er is een naai patroon te zien en ook een instructie filmpje.

‘De mondmaskers kunnen schoon, bij Buurtzorg , Debijelaan 4 Berkum, in de doos in de hal gelegd worden. Dit kan ieder dag 7 dagen per week alleen tussen 12 en 13 uur. U mag het kantoor verder niet in lopen!

Mondkapjes patroon

Inzamelingsactie Naailab Karin Oosten

Ook Naailab Karin van Oosten uit Zwolle is een inzamelingsactie gestart. Om de gezondheidszorg te ondersteunen zijn ze een platform gestart om mondkapjes te produceren en te verspreiden in Zwolle.

“De mondkapjes zijn in samenwerking met huisartsen bedacht én recyclebaar! De mondkapjes worden gemaakt door vrijwilligers en gedoneerd aan zorginstellingen in Zwolle en omgeving die een tekort aan mondkapjes hebben”,  zo laat Karin van Oosten weten. Mensen kunnen een pakketje ophalen om 40 stuks mondkapjes thuis te maken via een instructievideo. Ook kunnen mensen doneren.

“Het zijn gekke tijden voor de wereld, maar wat is het hartverwarmend dat zo veel mensen een steentje willen bijdragen aan deze actie. 150 vrijwilligers hebben zich inmiddels bij ons gemeld. En ondertussen wordt er keihard gewerkt om de eerste 1300 mondkapjes voor maandag af te krijgen.. Wij zijn trots!”  Inmiddels is ook al bijna het benodigde geld beschikbaar. Van het doelbedrag van 3.000 euro is al 2.888 euro ingezameld. En de eerste zorginstellingen met een tekort aan mondkapjes hebben zich gemeld.

Karin van Oosten Naailab actie

Handwerkcafé Zwolle

En ook het handwerkcafé Zwolle heeft zich aangeboden om mondkapjes te naaien.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button