Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Hedon genomineerd voor Beste Poppodium

Zwolle – Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) heeft bekend gemaakt dat Hedon genomineerd is voor Beste Podium. Het is alweer de 22e editie van de IJzeren Podiumdieren, de brancheprijs die sinds 1997 jaarlijks door de VNPF worden uitgereikt in de categorieën beste directeur, beste podium, beste programmeur, beste festival en beste marketeer. De winnaars worden bekend gemaakt op zaterdag 18 januari tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen.

Het afgelopen jaar heeft Hedon volop ingezet op verbinding, educatie en talentontwikkeling met het Hybride Productiehuis, haar bijdrage aan het vernieuwde Stadsfestival en een kwalitatief concert- en danceprogrammering als sterke ruggegraat. Hedon is dan ook blij met de nominatie in de categorie Beste Poppodium en de landelijke erkenning van haar teamresultaten.

IJzeren Podiumdieren

De IJzeren Podiumdieren zijn peer to peer prijzen. De leden van de verenigingen brengen hun stem uit. De persoon of organisatie die de meeste stemmen ontvangt wint de prijs. De nominaties komen tot stand door middel van een uitvoerige consultatie van verschillende professionals binnen het live-circuit. Hedon mocht in 2005 en 2012 al eerder de prijs voor Beste Podium mee naar huis nemen, Hedon-directeur Anne Riemersma mocht de prijs voor Beste Directeur in 2016 in ontvangst nemen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button