HandbalSport

Handbalmannen HV Zwolle pakken belangrijke punten in eigen huis

Zwolle – Op zondag 21 januari mochten de heren van Zwolle weer aan de bak. Deze week stond Erica op het programma. Waar de vorige keer met 24-21 verloren werd, zag Zwolle hier in eigen huis kansen om 2 punten te pakken. Na een winst uit Nijmegen van de week ervoor, gingen de heren dan ook vol goede moed de wedstrijd in.

Vooraf werd verteld door coach Arjan Leusink dat het baltempo en het tempo van het spel hoog moesten zijn. Veel breaks en snel de bal midden uit nemen waren dan ook van groot belang om de winst te pakken.

Vanaf minuut 1 liet Zwolle zien dat ze zelfverzekerd waren en zorgde er dan ook voor dat Erica de eerste aanval niet kon scoren. Het eerste doelpunt viel dan ook aan de kant van Zwolle door cirkelspeler Hans Kan. Na het eerste doelpunt werden er mooie aanvallen opgezet door zowel Erica als Zwolle. Doelpunten van Rik Talens en Luuk Broers zorgden ervoor dat de stand gelijk op liep.

Na ongeveer 10 minuten gespeeld te hebben werd duidelijk dat Zwolle hoog tempo in het spel wilde en dit ook goed uitvoerde. Hier en daar nog een aantal onzuivere ballen, maar voornamelijk liep het spelletje vlot en werden de kansen goed benut.

Dankzij goed keeperswerk van Tarik Al Krad konden er ook veel break-outs gelopen worden door snelle hoekspelers: Jordy Hendriks en Lesley Rigter. Vlak voor de rust werden er nog een aantal mooie doelpunten gescoord en stond Zwolle dan ook goed te verdedigen. De heren scoorden in de laatste minuten van de eerste helft 5 keer achtereenvolgend en kon zo uitlopen tot een ruststand van 18-15.

Na de rust werd duidelijk dat Zwolle nog lang niet klaar was met deze wedstrijd. Door vele doelpunten door verschillende opbouwers kon Erica goed bijhouden. Er vielen veel doelpunten aan beide kanten. Door verschillende nieuwe systemen wisten de heren dan ook de kansen goed te benutten.

Door goed spel van beide teams was het dan ook een spannende wedstrijd. Met goed samenspel kwamen de heren van Zwolle toch net wat beter uit. De eindstand werd dan ook 29-25.

Een overwinning die Zwolle nodig had om op de 8ste plek te komen. Volgende week staat de nummer 2 Hengelo op het programma.