HandbalSport

Handballers Travelbags/HV Zwolle gingen vol vertrouwen naar Hengelo (Gld.) maar puntloos huiswaarts

Zwolle – De Zwolse heren reisden op zondag 28 januari vol vertrouwen naar Hengelo (gld) waar Quintus – Travelbags HV Zwolle het affiche van de dag was. Waar de mannen van “de Leus”, zoals de coach ook wordt genoemd, uit de afgelopen 4 wedstrijden maar liefst 6 punten wisten te pakken, was al zeker dat het deze zondag een lastige pot zou worden. De heenwedstrijd was 15-16 in het voordeel van het team uit Hengelo en de Zwollenaren wisten dan ook dat ze rekening moesten houden met een snelle hoek en sterkte opbouwers.

Quintus kwam snel op een 3-0 voorsprong, waarna Luuk Broers en Mark Brijan nog iets terug wisten te doen voor Zwolle. Na een 6-2 voorsprong van Quintus waren het Mohamed Al Krad en Rik Talens die voor aansluiting zorgden, 6-5.

Mede door het goede verdedigen en het goede keeperswerk van Ahmad Al Krad werd de ruststand niet meer dan 11-7 waardoor de mannen van Leusink hoop hielden op aansluiting.
Lopende de tweede helft kwam de Zwolse formatie nog even terug tot 15-12, echter vanaf dat moment deed Quintus er een schepje bovenop en lieten de Zwollenaren zich frustreren door de stand en de arbitraire beslissingen. Met een niet meer in te lopen achterstand liet Tarik Al Krad zijn onvrede blijken bij de scheidsrechter met een twee minuten tijdstraf tot gevolg.

Ahmad Al Krad, die tijdens de wedstrijd even naar buiten was gelopen om frisse lucht te halen, was gelukkig snel genoeg terug om zo te voorkomen dat een speler het Zwolse doel 2 minuten moest verdedigen. De Zwolse koppies gingen hangen en na een tijdstraf van Rik Talens was duidelijk dat er niets meer te halen viel. De mannen uit Hengelo wonnen ietwat vertekend, met 24-15 van Travelbags/HV Zwolle.

Aankomende zondag spelen de Zwollenaren om 13.00 uur thuis tegen Plus Severijn/Heeten en kunnen ze flink afstand nemen van de onderste plekken. Bij winst is er aansluiting met de middenmoot en bij een nederlaag blijft het vechten om de onderste plekken. Coach Leusink zegt dat hij en zijn mannen vol vertrouwen de komende wedstrijden in gaan en is dan ook overtuigd van een overwinning volgend weekend, mede gezien het feit dat de overvolle tribunes bij thuiswedstrijden voor een extra boost zorgen.