Nieuws uit ZwolleSport

Handballers Travelbags/HV Zwolle verliest van Heeten

Zwolle – Op zaterdagavond 23 november 2019 mochten de heren van Zwolle uit spelen in Heeten. Een wedstrijd die veel spanning en sensatie zal meebrengen als je naar de vorige uitslagen keek. Waar het vorig seizoen 31-29 en 25-28 werd in het voordeel van Heeten, was Zwolle nu bereid om eindelijk de punten mee naar huis te nemen. Vorige wedstrijd tegen Ha-Stu werd dan wel gewonnen door Zwolle, maar deze verliep zeker niet vlekkeloos. De heren moesten hoe dan ook aan de bak om twee punten binnen te halen.

Om 20:15 uur klonk het startsignaal van de wedstrijd en schoot Heeten uit de startblokken. Met de nadruk op “schoot”, aangezien Heeten vanaf moment 1 in de wedstrijd de ballen van lange afstand wél het doel wisten te raken. Zo scoorde Heeten keer op keer van afstand en wist Zwolle in de eerste aanvallen het net niet te raken. De palen om het doel heen daarentegen wel, maar dat was niet voldoende en Heeten wist uit te lopen naar 6-0.

De aanvallen van Zwolle liepen niet goed en bij elk schot werd dus alles behalve het net geraakt. Uiteindelijk wist Eiko Saathoff het eerste doelpunt te scoren, 6-1. Nu zou men zeggen dat vanaf hier eindelijk de knop om werd gezet en Zwolle beter ging verdedigen en de aanvallen beter ging uitspelen, maar helaas was dit niet het geval. Ondanks dat er veel ruimte en kansen waren voor Zwolle, wist Heeten door goed spel de voorsprong alleen nog maar verder uit te bereiden. De stand liep uit tot 10-1.

Ook coach Peter Born zag dat dit zo niet langer kon en begon spelers te wisselen. Door deze wissels kreeg de ploeg weer uitgeruste spelers en zo konden ze dan ook beginnen met scoren. Door veel ruimte op de cirkel kon Igor Klomp de eerste treffers maken. Net zoals Sjouke Attema, die door zowel de snelle midden uit als door knappe afstandsschoten het net wist te raken. Zwolle kon tot een stand van 13-8 steeds 2 doelpunten maken waar Heeten er maar 1 scoorde. Helaas was dit van korte duur en kon Heeten na deze stand nog 5 keer scoren en wist Zwolle dat niet te doen. De ruststand werd dan ook 18-8.

Na een korte onderbreking en bemoedigende woorden tijdens de rust, ging de wedstrijd weer van start. Een nieuwe opstelling ten opzichte van de eerste helft moest kansen voor Zwolle gaan creëren. Na de eerste 2 aanvallen bleek dit ook het geval en wist Zwolle dit keer beter uit de startblokken te komen dan Heeten. Doelpunten door hoekspeler Benjamin Groot-Koerkamp en cirkelspeler Hans Kan wist Zwolle nu wel bij te blijven en zelfs een beetje in te lopen op Heeten. De heren van Zwolle wisten door middel van snel spel en een aantal break-outs terug te komen tot een stand van 25-21. Met nog maar 4 punten verschil en nog ongeveer 10 minuten op de klok, leek het erop dat Zwolle nog wel kon terugkomen.

Zwolle deed z’n uiterste best om de gefaalde eerste helft weer goed te maken, maar nadat Heeten er weer vol overheen ging en het 28-22 stond in de laatste 5 minuten, was er nog weinig hoop. Ondanks dat de kansen klein waren, heeft Zwolle ook deze laatste 5 minuten nog gevochten. Helaas konden ze de schade niet meer repareren en ondanks de 3 doelpunten die Zwolle nog achter elkaar wist te scoren, mocht het niet zo zijn. Een wedstrijd waar Zwolle zeker punten had kunnen pakken, werd afgefloten na 60 minuten speeltijd met een eindstand van 30-25.

Ondanks dit verlies zullen de heren van Zwolle met opgeheven hoofd zondag 1 december weer klaar staan om UGHV te ontvangen, thuis om 11:50 uur in Sporthal Zwolle Zuid. Graag tot dan!