HandbalSport

Handbalheren Travelbags/HV Zwolle toch goede partij neergezet tegen DFS Arnhem

Zwolle – Op de winterse zaterdagmiddag van 9 december vertrokken de heren voorzichtig en goed voorbereid veilig richting Arnhem, waar veel sneeuw was gevallen. Winterbanden, Sneeuwkettingen, dekens en goede moed paraat gingen ze op pad. Gezamenlijk vertrekken was lastig vanwege werk van verschillende heren en het ophalen van de broodnodige invallers uit alle hoeken van het land! Gelukkig mocht dat de pret niet drukken, want aangekomen in Arnhem bleken de neuzen dezelfde kant op te staan en ook de goede…

Bij het warmlopen in de mooie zaal van DFS bleek dat de tegenstander over fris en jong personeel beschikte. Hierdoor werden de mannen geïnstrueerd op het vlot terug verdedigen. Dit bleek niet verkeerd ingeschat, want het tempo van DFS lag hoog. De mannen van Travelbags konden het gelukkig goed bijbenen en de score liep gelijk op. Al na enkele minuten bleek dat de heren van Zwolle last hadden van de hars, die aan de bal zat. Er werd veel op knieën en enkels aangespeeld en het afronden op doel leverde ook bijzondere doelpunten en missers op! De frustratie begon hierdoor tegen het eind van de eerste helft dan ook flink op te lopen. De schade bleef gelukkig beperkt tot 12-9.

Tijdens de rust is er vooral gesproken over de zaken die goed gingen en dat we de harsbal moesten accepteren en de gevolgen daarvan… Ook is de verdediging omgezet van de 5-1 naar 6-0, omdat de cirkelloper van DFS te veel ruimte kreeg! Er was nog niets verloren en de mogelijkheden waren echt wel aanwezig.

In de tweede helft kreeg DFS het op de heupen. In no time liepen de mannen van DFS een doelpunt of zes uit door snelle break-outs. Dit was het gevolg van balverlies van ons of missen op doel door de plakbal. Vette pech! Ondanks de afspraak om missers vanwege de plakbal te accepteren, werd het sommige jongens toch teveel… Gelukkig waren de mannen van Travelbags in staat om het uitlopen van DFS te stoppen en zelf weer een beetje in het spel te komen. Verdedigend zat het bij Zwolle goed dicht en de frustratie hierdoor bij DFS werd ook duidelijk. In de laatste tien minuten hebben de Zwolsche mannen de jongens van DFS laten zien, dat ze in staat zijn om deze mannen alle hoeken van het veld te laten zien. Er werden zes doelpunten op rij door Zwolle gemaakt en DFS kon met veel pijn en moeite ook nog twee doelpunten maken.

Lesley Rigter en Igor Klomp scoorden elk uit breakouts, waarvan één door Mark Brijan aangegooid werd met een pirouette, dubbele axel en een rietberger, waarbij hij uit balans raakte, maar dit keer was de hars aan de bal wel fijn, want Lesley Rigter ving en scoorde.

De wedstrijd werd uiteindelijk door Travelbags HV Zwolle verloren met 28–18. Ze zijn met opgeheven hoofd onder luid applaus van het publiek met een mentale overwinning van het veld gegaan.

Grote dank aan de invallers en veel beterschap en herstel voor de geblesseerden.