HandbalSport

Handbalheren Travelbags/HV Zwolle ondanks verlies toch op goede weg

Zwolle – De heren van Travelbags/HV Zwolle hebben een bewogen week achter de rug. Waar de Zwolse formatie vorig seizoen met het grootste gemak de punten pakte, blijkt de eerste klasse toch echt een flinke stap omhoog. De mannen van Leusink lijken dit seizoen te moeten vechten tegen degradatie, echter willen ze hier zelf niets van weten.

Met nog maar één overwinning uit zes wedstrijden stond er afgelopen zaterdag een zware pot te wachten tegen koploper Cabezota dat ongeslagen is. Als je bijna onderaan staat dan heerst er af en toe wat teleurstelling en kan er emotioneel op zaken worden gereageerd. Om ervoor te zorgen dat het team als team met elkaar en voor elkaar wil blijven vechten heeft het de afgelopen week goed met elkaar gesproken om ervoor te zorgen dat er in elk geval wordt gestreden voor lijfsbehoud in de eerste klasse.

Met de wetenschap dat er waarschijnlijk zou worden verloren in Enschede, werd de afspraak gemaakt dat de schade beperkt moest worden en dat er met plezier moest worden gespeeld. Met elkaar vechten voor een zo goed mogelijk resultaat. Cabezota, die in de competitie alle wedstrijden met minimaal 11 doelpunten verschil wonnen en een gemiddelde van 34 doelpunten per wedstrijd scoren, won afgelopen dinsdag nog het bekerduel tegen tweede divisionist Unitas, maar begon niet compleet aan de wedstrijd.

De wedstrijd ging in het begin redelijk gelijk op en na de 6-6 van Luuk Broers zorgde een sterk spelende Mohammad Al Krad met twee doelpunten voor een 6-8 voorsprong voor de Zwollenaren. Lang mochten de mannen van trainer Ruth, die bij afwezigheid van Leusink plaats nam op de bank, niet genieten van de voorsprong. Cabezota zette flink druk en de lange en sterkte opbouwers zorgden er zo voor dat het studententeam uit Enschede op 16-9 kwam.

In de rust kregen de Zwollenaren een compliment voor hun werklust en werd afgesproken om nog harder te vechten en in de tweede helft meer op tempo te spelen. Op een tweetal opstootjes na in de tweede helft, waarbij een speler van Cabezota wegens grof taalgebruik op de leiding met rood van het veld moest, werd het niet meer spannend.

Ondanks de nederlaag (24-18) zijn de mannen van Travelbags trots op wat ze deze wedstrijd hebben neergezet. Cabezota, duidelijk een maatje te groot scoorde voor het eerst deze competitie onder de 30 doelpunten. De Zwollenaren hebben als team gewerkt, gestreden en daar waar het wat minder ging positief met elkaar doorgespeeld.

Ruth gaf na de wedstrijd aan, ondanks tegenvallende resultaten, een stijgende lijn te zien. Volgende week speelt de Zwolse formatie op zaterdagavond uit tegen Minerva, een wedstrijd in de kelder van de eerste klasse, waarbij gehoopt wordt op veel publiek om zo de punten die hard nodig zijn mee te nemen naar Zwolle.