HandbalSport

Handbalheren Travelbags/HV Zwolle maakten het zichzelf onnodig moeilijk

Zwolle – Na de ontspannen zondag in een sauna- en wellness etablissement, konden de mannen van Travelbags/HV Zwolle, volledige ontspannen, aan de wedstrijd beginnen tegen hekkensluiter Erica uit Dieren. Het enige wat in de weg zat, was het vroege vertrek. Stipt om half 10 reden de auto’s vanaf Zwolle Zuid richting Dieren, waar het een tussenstop zou maken bij het plaatselijk tankstation. Wetende van vorig seizoen, dat de kantine in de ochtend ook wat opstartproblemen had (lees: niet geopend was), werd er gekozen voor een bak koffie op een andere locatie.

Met genoeg cafeïne in het lichaam werd er aan de wedstrijd begonnen, waar direct ook al duidelijk werd dat het vroege tijdstip misschien wel vat op het spel kon gaan hebben. Een inspiratieloos en actieloos aanvalsspel werd afgewisseld met een passieve verdediging, waardoor er in de eerste helft ruim 14 minuten niet werd gescoord. Goedmakertje: Erica wist ook niet te scoren. Een zelfde wedstrijdbeeld in de eerste helft als vorige week tegen Arnhem passeerde ook dit keer de revue. Met 30 minuten gespeeld te hebben, stond de stand op 7-7 en konden alle koppen bij elkaar worden gestoken.

De tweede helft vertoonde ongeveer een zelfde beeld als de eerste helft, maar werd er meer druk gezet, waardoor er betere aanvallen werden gespeeld. De Zwolse mannen bleven vechten voor elke punt, wat resulteerde in een voorsprong 11-15. Die voorsprong wist het team niet meer uit handen te geven, maar het maakte zich in de eindfase onnodig moeilijk met tweemaal een tijdstraf. Gelukkig bleef de formatie uit Zwolle hun kop erbij houden en kon er gescoord worden. Met een eindstand van 15-18, kon er terug gereden worden naar Zwolle.

Volgende week staat de lastige thuiswedstrijd tegen Huissen op het programma. Altijd een lastige tegenstander voor de heren van Zwolle. Om 11:50 uur klinkt het eerste fluitsignaal in Sporthal Zwolle Zuid, waarbij alle support welkom is.