Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

SV Zwolle sluit competitie met winst op Blauw/Wit

Afgelopen zondag mochten de Zwolse handbalheren hun laatste wedstrijd van dit seizoen spelen in hun thuishal. Het eerste team van Blauw/Wit kwam op bezoek uit Ruurlo. Ondanks dat het de enige wedstrijd van de dag was, was er heel veel publiek te vinden in de sporthal. De toeschouwers keken toe hoe de heren in een spannend duel de winst pakte (18-17) en zo een mooi seizoen afsloot. De heren eindigden als promovendus in de 2e klasse op de vierde plek.

Eerdere ontmoetingen met de Ruurlose ploeg bleken altijd al gelijkwaardig, want alle wedstrijden waren met 1 doelpunt verschil afgesloten. Beide teams waren dus erg aan elkaar gewaagd. De Zwollenaren begonnen sterk aan de wedstrijd. Na de 1-1 liepen ze iets uit en lieten Blauw/Wit achter met 5-2.

De gevaarlijke middenopbouwer uit Ruurlo wist echter af en toe het spel te maken en de Zwolse verdediging in de luren te leggen. Tegen het eind van de eerste helft liet Zwolle de tegenstander iets te dichtbij komen. Van twee à drie punten voorsprong werd het ineens naar een 8-8 ruststand gebracht.

In de rust werden de puntjes op de i gezet en instructies voor een solide verdediging gegeven. Trainer Paul Blom, die zijn laatste officiële wedstrijd coacht, pepte de heren nog eenmaal op en zette ze weer even scherp. “Even alles resetten en we beginnen weer op nul”, was de melding. “Er is nog niets verloren, maar ook nog niets gewonnen, dus we moeten scherp blijven en hard blijven werken voor elkaar!”.

Met die woorden was de tweede helft weer goed begonnen. De 9-8 kwam snel, maar Blauw/Wit laat zich niet gemakkelijk uit het veld slaan. Het bleef gelijk op gaan. Bijna alle gelijke standen werden wel getoond op het scorebord. Toch wilde Zwolle proberen er meer uit te halen en ging gevarieerder aanvallen. De aanvallen werden zowel snel opgezet en gespeeld als bedachtzaam opgebracht. Dat bleek nodig anders werd het wellicht te doorzichtig en statisch, zodat de verdediging het te gemakkelijk zou krijgen. Hierdoor was het ook mogelijk gemaakt dat er vanuit alle posities gepasseerd kon worden.

Het meest spannende gedeelte kwam in de laatste periode waarbij na de 14-14 een soort boost kwam. Op dat moment wilde beide ploegen er voor gaan om het verschil te maken. Zwolle profiteerde van een dekkingsfout en maakte daarna nog een extra goal. Twee punten los, maar daar kwamen de Ruurlose formatie weer met een antwoord. Furieus maakten ze de voorsprong teniet.

Even voor het einde was het dus nog steeds gelijk spel, totdat er een onbedachtzaam moment in de verdediging kwam. Zwolle nam weer even de leiding. Hoe lang konden de heren het volhouden, was de vraag. Niet lang, want door een supersnelle tegenaanval had SV Zwolle het voordeel niet meer. Met nog zo’n minuut te spelen wilde de heren de wedstrijd weer naar zich toe trekken.

De aanval werd opgezet na de uitname van de bal. Geconcentreerd werd er voorbereid op een mooie dynamische aanval. Helaas, dat mislukte en nu was het aan de tegenpartij en Zwolle moest nu met man en macht alle zeilen bij zetten. De verdediging moest nu ondoordringbaar worden, anders is het afgelopen. En toen, toen kwam er een kans en kreeg Zwolle de bal in bezit en brak uit. Bart Kroeze liep ver vooruit, had de bal en was vlak voor de keeper… Afgefloten!

Zwolle kreeg een strafworp toegewezen vanwege onreglementair (mee)verdedigen aan Ruurlose kant. De strafworp moest zelfs genomen worden op zoemer van de tijdklok. Met de druk op de schouders nam Bart Kroeze de penalty. “Hij hoeft er niet perse in”, klonk nog vanuit de Zwolse spelersbank. Dit om de speler gerust te stellen en een poging om de druk af te nemen. De arbiter floot en de bal vloog in het net! Met 18-17 als eindstand sloten de heren deze wedstrijd tevreden af.

Niet alleen de wedstrijd, maar ook het gehele seizoen. Daar kunnen de heren tevreden naar terugkijken. Daarom willen de heren alle supporters, staff, de vereniging en iedereen die betrokken waren hartelijk bedanken! Tot volgend seizoen, dat seizoen zal vast een bijzondere worden. Houd de berichtgevingen in de gaten.

Doelpuntmakers:

Bart Kroeze 7

Jelle van den Bos 3

Hans Kan 2

Rens Ruiter 2

Jordy Hendriks 1

Luuk Broers 1

Patrik Dania 1

Rik Talens 1

De heren zullen het “naseizoen” nog deelnemen aan een paastoernooi in Arnhem, het Bekertoernooi, beachhandbaltrainingen en het Hunzetoernooi in Gasselternijveen om het seizoen officieel af te sluiten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button