HandbalSport

Handbaldames SV Zwolle winnen thuis van Heino

Zwolle – H.H.Z.D. is in het verleden een geduchte tegenstander voor de dames van Zwolle gebleken. De winnaar uit deze “streek derby’s” wonnen, statistisch gezien, telkens met slechts een minimale marge. De laatste ontmoeting in Heino resulteerde in verlies met 18-17. Reden genoeg dus voor de Zwolse dames om dit recht te zetten!

De overige teams lieten zaterdag verrassende uitslagen zien, wat betekende dat er gewonnen moest worden om de 3e positie te behouden! Verlies zou kunnen resulteren in een uiteindelijke 7e plek in deze competitie. De Zwolse dames moesten winnen om het gestelde doel, een top 5 positie aan het eind van het seizoen, te verwezenlijken.

De eerste helft was gelijkwaardig in afstraffen van elkaars fouten en verzilveren van kansen. Zwolle bleef de leider in de scores mede door de jarige Renee Lutolo Ndombaxi.
De ruststand werd 11-10 en tussentijds is de marge niet groter dan 3 doelpunten geweest.

Tijd om wakker geschud te worden tijdens de rust. Het gevoel bleef zeggen dat de winst in Zwolle kon blijven, maar gebleken was dat er toch iets meer voor nodig was dan het spel dat nu werd gespeeld!

De opdracht luidde: kansen verzilveren, geduld hebben om af te ronden, geen onnodige risico’s nemen door middel van snelle tegenaanvallen willen spelen met lange ballen vanaf eigen helft, samen het tempo hoog houden in de tegenaanval en als belangrijkste doel: werken voor elkaar en druk uitoefenen om de dekking van Heino tot keuzes te dwingen en elkaar “optimaal” vrij te spelen.

De tweede helft begon stroef en tekende gelijk een 11-11 op het scorebord. Zwolle liet zich niet kennen en met nog 15 minuten op de klok beantwoorde ze deze gelijke stand met 4 punten op rij (15-11). Om de overwinning over de streep te trekken werd het vechten tegen de hitte in de zaal en het hoge tempo in deze wedstrijd.

Waardevol keeperswerk door Taylor Onderberg, in de eindfase van de wedstrijd, gaf een boost aan de veldspelers van Zwolle. Hierdoor is de overwinning niet meer in gevaar gekomen. De dekking bleef dicht en de punten in eigen huis!

De conclusie kon getrokken worden dat dit absoluut niet de beste wedstrijd was van de dames van Zwolle. De overwinning was echter verdiend door hun strijd, geduld, incasseringsvermogen en scherpte voornamelijk in de tweede helft.

Met nog twee wedstrijden te gaan tot het eind van de competitie, willen de Zwolse dames laten zien dat ze in de top 3 thuis horen. De laatste twee wedstrijden zullen daarmee op een overtuigende wijze gewonnen moeten worden om het positieve doelsaldo te behouden en de titel “minst gepasseerde team gerelateerd aan tegen treffers” te verwezenlijken. Feit blijf dat de dames dat compliment pas 10 april als officieel mogen aannemen. Daarom zien ze de supporters graag terug op de volgende wedstrijden richting het einde van de competitie:

Zaterdag 2 april Angeren DS1 – SV Zwolle DS1 20:10 uur te Gendt
Zondag 10 april SV Zwolle DS1 – Artemis’15 DS1 12:25 uur in Sporthal Zwolle-Zuid