Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Handbaldames SV Zwolle speelde wedstrijd van de gemiste kansen

Zondag 16-11-2014 stond voor de dames van Zwolle de thuiswedstrijd tegen Ha-STU op het programma. Ha-STU stond na vijf wedstrijden heel close onder de Zwolse handbalclub. De Zwolse dames waren uit op revanche, na dikke nederlaag vorig jaar in Nijmegen.

De wedstrijd begon met een hoog tempo, door de snelle aanval van SV Zwolle wist Sharmaine Oerbekke de wedstrijd te openen met 1-0. Deze voorsprong was van korte duur. Door een hoog tempo van beide kanten viel ook het eerste doelpunt bij Ha-STU. Helaas wisten de dames van Zwolle de kansen die ze kregen niet af te maken, waardoor het een gelijk opgaande wedstrijd bleef. Bij een 6-7 achterstand wisten de dames van Zwolle door mooi doelpunten van Sharmaine Oerbekke, Kaylee Hendriks en een penalty van Marissa Hersevoort met een 9-7 voorsprong de rust in te gaan.

In de rust werden de puntjes op de i gezet. In de rust werd vooral benadrukt dat de kansen afgemaakt moeten worden. Helaas lukte dit de dames van Zwolle ook de tweede helft niet en werden er te veel 100% kansen gemist. Onder aanvoering van een sterk spelende Mariska Jans bleven de dames als een team knokken voor elk punt. Helaas was Ha-STU op dit moment wat sterker in de afronding en kwamen zij op een 14-16 voorsprong. In de slotfase wist keepster Danny Langekamp, die de geblesseerde Taylor Onderberg, super verving nog een knap penalty te stoppen.

Helaas was dit niet genoeg voor de overwinning en scoorde Ha-STU in de laatste seconde de 16-19. De eerste nederlaag dit seizoen voor SV Zwolle. Helaas onnodig, maar de dames van SV Zwolle gaan zich nu weer focussen op de volgende wedstrijd, die op het programma staat.

We willen alle toeschouwers, maar vooral ons pupil van de week Britt bedanken! Volgende wedstrijd van de dames van SV Zwolle is zaterdag 22 november om 19:00 uur in Luttenberg, tegen SDOL.