HandbalNieuws uit ZwolleSport

Handbaldames SV Zwolle pakken winst op De Gazellen in spannende laatste wedstrijd

Vandaag speelden de dames van SV Zwolle hun laatste competitiewedstrijd thuis tegen het eerste team van de Gazellen.

Vanaf het begin af aan was het een spannende wedstrijd waarin de dames van de Gazellen de score opende, maar al snel wisten de dames van SV Zwolle ook het net te vinden en wisten ze op voorsprong te komen. Na een paar mooie snelle aanvallen gingen de dames van SV Zwolle met een voorsprong van 12-10 de rust in.

In de tweede helft bleef het net als in de eerste helft gelijk op gaan. In de dekking werd er hard gewerkt. Door de vele twee minuten tijdstraffen (aan beide kanten) moest er in de dekking een tandje worden bij gezet, wat de dames van SV Zwolle goed af ging. De dames van de Gazellen wisten in de tweede helft zich terug te knokken tot 17-17, maar door een mooi doelpunt van Cherise Berghorst kwamen de dames weer op voorsprong.

Mede dankzij goed keeperswerk van Taylor Onderberg en de collectieve dekking wisten de dames van SV Zwolle de voorsprong vast te houden, wat resulteerde in een eindstand van 21-19.