HandbalNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Handbaldames SV Zwolle boekten thuis geen winst tegen Groesbeeks Glorie

Voor SV Zwolle Dames 1 stond zondag 25 januari de thuiswedstrijd tegen de dames van Groesbeeks Glorie 1 op het programma. Na het harde trainen, goede wedstrijden spelen, maar niet beloond worden en inmiddels twee verloren wedstrijden, in de tweede helft van de competitie. Werd het weer tijd om te laten zien wie Zwolle echt is, de Zwolse dames wilden alles geven om de punten in eigen huis te houden.

Groesbeeks Glorie opende de wedstrijd met de aanval, maar wist hier niet uit te scoren. De wedstrijd ging gelijk op, Sharmaine Oerbekke wist Zwolle op een 1-0 voorsprong te brengen. Groesbeeks Glorie had hier vrij direct een antwoord op, maar daarop volgde weer een score van Valasia Englezos. Na weer twee doelpunten van Groesbeek Glorie, wist Nienke Reumer het doel vier keer te vinden. In de dekking werd er hard gewerkt, maar Groesbeeks Glorie wist door sterke afstandschoten het doel toch te vinden. Doelpunten vielen aan beiden kanten, Despina Englezos wist de Zwolse dames met een gelijke stand van 10-10 de rust in te brengen.

Zwolle is een hecht team, wat als team groeit maar ook als elk individu. Er wordt hard gewerkt voor elkaar en goed getraind. Maar de dames vergeten zichzelf vaak te belonen met de winst. Er worden iedere wedstrijd genoeg kansen gecreëerd door goed samenspel, maar deze kansen worden helaas niet goed genoeg benut.

In de rust werden de zaken die mis liepen besproken, de positieve punten werden genoemd en de ploeg werd extra opgepept. Begonnen aan de tweede helft, wist Marissa Hersevoort Zwolle op een voorsprong van 11-10 te zetten. Helaas wist Groesbeeks Glorie één doelpunt van Zwolle steeds te beantwoorden met meerdere doelpunten. Zo wisten de dames van Groesbeeks Glorie van Zwolle weg te lopen met 13-16. Zwolle kwam nog weer terug naar 15-16, daarop volgden weer twee doelpunten van Groesbeeks Glorie. Uiteindelijk wist Zwolle er nog 17-18 van te maken, maar dit was niet voldoende.