HandbalNieuws uit ZwolleSport

Handbal – Zwolse handballers spelen gelijk tegen AHV Achilles

Zondag 20 december stond de laatste wedstrijd van 2015 op het menu van SV Zwolle HS1. In Apeldoorn ging SV Zwolle op bezoek bij AHV Achilles. Een matige start van de Zwollenaren resulteerde in een constante achterstand. Uiteindelijk in de tweede helft herpakten de heren zich, na wat ups en downs en door hard voor elkaar te werken werd de beloning een gelijkspel met een 25-25 als eindstand.

Voorafgaande de wedstrijd werd er afgesproken, om de opdrachten uit te voeren, die vanuit het midden gegeven werden en dat er vanuit de tweede golf druk gezet moest worden. Vol goede moed betraden de heren het veld en na de begroeting van al onze meegereisde supporters (wat er echt weer veel waren, daarvoor grote dank) begonnen ze aan de wedstrijd.

Met een redelijk begin, en twee aanvallen van SV Zwolle die op niks uitliepen, opende AHV Achilles de score. En al snel keek SV Zwolle tegen een 2-0 achterstand aan. Gelukkig maakte Bart Kroeze de aansluitingstreffer, en zo ging het gelijk op tot 4-4.

De tegenpartij speelde traag en zeer langzaam. Bekend is dat de heren van SV Zwolle daar wel problemen mee hebben en zich aanpassen aan de tegenstander, waardoor na de 4-5 van Luuk Broers AHV Achilles uitliep naar een 9-5 voorsprong. SV Zwolle moest daardoor een tandje bij schakelen en deden dat ook, zodat de eerste helft werd afgesloten met een ruststand van 13-12 voor AHV Achilles.

Na de pauze en de aanwijzingen van coach Daniëlle ter Haar gingen de Heren weer het veld in. De aanwijzingen waren duidelijk, snelheid en spelen met het koppie. SV Zwolle had duidelijk moeite met het trage spel van AHV Achilles. Dat was ook in de stand terug te zien, want de thuisclub liep uit naar 19-15.

AHV Achilles behield deze voorsprong van 4 punten wel een tijdje, maar door een paar snelle break-outs van Lesley Rigter kwam SV Zwolle weer dichterbij. Met nog een minuut of vijf op de klok wisten de heren van SV Zwolle de stand terug te brengen naar 24-23 en niet veel later was de achterstand omgebogen naar een voorsprong: 24-25.

Helaas voor de Zwollenaren had de tegenstander in Apeldoorn het laatste antwoord, waardoor de eindstand bepaald werd op 25-25.