112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Grote verkeerscontrole na klachten buurtbewoners

Terwolde, Marle, Zwolle, Deventer – Het Team Verkeer van Politie Oost-Nederland heeft afgelopen weekend gecontroleerd op de dijk tussen Zwolle en Deventer. Buurtbewoners geven aan dat daar regelmatig te hard wordt gereden. Dat leidt tot veel overlast en gevaarlijke situaties. Er is 26 keer een proces-verbaal uitgeschreven voor te hard rijden. Zes bestuurders raakten hun rijbewijs kwijt omdat ze de maximum snelheid met meer dan 50 km/uur overschreden.

Na meerdere klachten van buurtbewoners besloot het Team Verkeer op zaterdag 16 en zondag 17 juli een verkeerscontrole te houden waarbij vooral aandacht werd besteed aan de snelheid. Daarbij werden radarvoertuigen, lasers en opvallende en onopvallende motorrijders ingezet. De grootste overtreders zijn zoveel mogelijk staande gehouden en aangesproken op hun gedrag. Daarnaast zijn er op drie plekken radarwaarnemers geplaatst om snelheden te meten. De bestuurders die daar de maximum snelheid hebben overtreden kunnen nog een boete verwachten.

Verkeerscontrole zaterdag

Zaterdag werd er 13 keer een boete uitgeschreven voor te hard rijden. Twee van die bestuurders raakten hun rijbewijs kwijt. Ze reden 116 km/uur en 117 km/uur in plaats van de toegestane 60 km/uur. Daarnaast werden er boetes uitgeschreven voor niet handsfree bellen (1x), niet dragen van de gordel (2x), rijden onder invloed (1x) en overige overtredingen (3x).

Verkeerscontrole zondag

Op de tweede dag van de controle kregen 13 bestuurders een proces-verbaal voor te hard rijden. Vier van hen moesten hun rijbewijs inleveren. Ze reden 135 km/uur, 126 km/uur, 130 km/uur en 141 km/uur op een 60km-weg. Daarnaast moest een bestuurder van een bromfiets het rijbewijs inleveren omdat hij of zij 78 km/uur reed op een weg waar maximaal 45 km/uur was toegestaan. Eén bestuurder kreeg een boete omdat de kentekenplaten ontbraken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button