KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Grote medailleoogst voor Junioren SWOL 1894 op NJK zwemmen

Zwolle – De junioren zwemmers van SWOL 1894 haalden dit weekend maar liefst tien medailles: vijf gouden, vier zilveren en één bronzen medaille. Zij gaven daarmee duidelijk hun visitekaartje af in Eindhoven.

Esmée Mulder verscheen zeven keer aan de start in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. Zij trapte het kampioenschap vrijdag 10 december af met een sublieme 400 meter wisselslag. Met overmacht eiste zij meteen de eerste dag al het goud op en kroonde zich tot Nederlands kampioen. Ook op de 200 meter wisselslag én de 100, 200 en 400 meter vrije slag toonde Mulder zich oppermachtig en pakte het 13-jarige zwemtalent de gouden plak en daarmee de kampioenstitel. Haar races op de 100 en 200 meter rugslag waren nog eens goed voor het zilver en als kers op de taart zwom zij met haar enorm snelle tijden meerdere jaren oude regio records uit de boeken.

Broer en zus Boxum

Teamgenoot Storm Boxum was goed voor acht starts en nam maar liefst twee keer eremetaal mee naar huis. Op zijn favoriete afstanden, de 100 en 200 meter schoolslag, liet hij zien terecht tot de Nederlandse top te behoren. Hij wist ver onder zijn inschrijftijden te zwemmen en zwom zich in fantastische tijden naar het brons en het zilver. Zus Fay Boxum zwom het junioren 1/2 klassement bestaande uit negen afstanden. De talentvolle jonge zwemster zwom zich maar liefst vier keer naar de eerste plaats én vier keer naar de tweede plaats. Door een onfortuinlijke diskwalificatie op de 100 meter vlinderslag miste zij helaas nipt de titel. Door haar absolute toptijden op de overige acht afstanden claimde zij echter alsnog de zilveren plak. Boxum wist ook nog eens enkele al heel lang staande regio records op haar naam te zetten.

Persoonlijke records

Diede Veld zwom het jongens junioren 1/2 klassement. Hij bewees in prima vorm te zijn tijdens het junioren kampioenschap door keer op keer snelle tijden neer te zetten. Het leverde Veld een fantastische 7e plaats van Nederland op. Robin Schutrup gaf op vijf afstanden acte de présence en Seb Pieterman nam dit weekend twee afstanden voor zijn rekening. Beide Zwolse zwemmers zwommen gedegen races die allemaal goed waren voor een nieuw persoonlijk record.

Gerelateerde artikelen

Back to top button