Aa-LandenNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieProvinciale Staten 2019Voorpagina

GroenLinks Kamerlid gaat langs de deuren in de Aa-landen

Zwolle – Tweede Kamerlid Suzanne Kröger ging zaterdagmiddag in Zwolle de straat op om campagne te voeren voor GroenLinks voor de Provinciale Staten verkiezingen. Kröger is GroenLinks-fractie woordvoerder voor het Lelystad Airport-dossier. Het Kamerlid ging de deuren langs in de wijk Aa-landen samen met onder meer wethouder Monique Schuttenbeld, raadslid Norman Finies en Vincent Wever, kandidaat voor Provinciale Staten Overijssel.

“De komende verkiezingen worden klimaatverkiezingen, immers de provincies kunnen een fors aandeel leveren aan het klimaatbeleid. Bijvoorbeeld bij het nemen van maatregelen in tijden van grote droogte, zoals afgelopen zomer en het nemen van de regie bij het plaatsen van windmolens en zonneparken. Samen met de waterschappen werken de provincies aan plannen voor een betere waterhuishouding. In het klimaatbeleid dat nodig is, past geen Lelystad Airport,” vertelt het Kamerlid.

“Alle seinen staan op rood voor Lelystad Airport. De overlast voor mensen in Overijssel en andere provincies zijn groot, de impact op kwetsbare natuurgebieden en natuurlijk klimaat is evident. Een vliegveld voor 45.000 extra vliegbewegingen past niet in deze tijd van grote klimaatproblemen. We moeten inzetten op meer snelle internationale treinverbindingen om vluchten binnen Europa te vervangen,” voegt Suzanne Kröger er aan toe.

Gerelateerde artikelen

Back to top button