Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Gratis mee eten tegen voedselverspilling tijdens no-foodwaste

Zwolle – “Heel veel mensen hebben er geen besef van hoeveel eten er eigenlijk in de clicko verdwijnt.”, dat zegt Judith Elders van de Meisjes van Plezier. Ze organiseert samen met ErvaringRijker deze week de no-foodwaste  in Buitensporig, de tijdelijke wachtruimte in het stationsgebouw van Zwolle. Tussen 20 en 24 januari kun je daar gratis mee-eten om foodwaste tegen te gaan.

“We halen eten op bij tuinders en supermarkten en daar maken we hier allemaal lekkers van voor mensen die zin hebben om mee te eten”, vertelt Elders enthousiast. De gebruikte producten zijn vaak over  de datum en worden anders weggegooid. Vandaag staat er in ieder geval een koolsalade op het menu want ze hadden die ochtend heel veel kool meegekregen. Maar dat het niet alleen kool is blijkt als je de heerlijke gerechten op de tafel bekijkt. Daar is in ieder geval de hele ochtend druk voor gekokkereld. Een beetje liefde en goede sponsoren, zo blijkt. “De Huppe, Goodiefoods, zelfs de Librije heeft ons kruiden gegeven en Henri Bloem kwam met wijn.”

Ga aan de tafel zitten en ontmoet allemaal mensen die je helemaal niet kent maar wat ontzettend gezellig is. Meisjes van Plezier

 

Dat het niet alleen om no-foodwaste en lekker eten gaat blijkt. “We willen graag een beetje contact tussen mensen. Want eten is toch dat je samen komt en gezellig samen contact maakt. Gisteren zat er een zakenman naast een transgender. Alles komt samen aan tafel. Eten is fantastisch.”

Naast het gezamenlijk ‘gratis’ tafelen kan de bezoeker van Buitensporig ook in de contactdoos kruipen. “Een superleuk ding”,volgens Judith, “Daar kun je in gaan zitten en dan krijg je automatisch contact met degene die met jou in die doos zit.”

Iedereen die ook wil meewerken om voedselverspilling tegen te gaan kan nog tot en met vrijdag terecht bij Buitensporig.

Info tijden

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button