Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Gratis bloeddruk laten meten op drie plekken in Zwolle

Zwolle – Vanaf maandag 3 juni kunnen mensen hun bloeddruk laten meten op drie locaties in Zwolle. Het is belangrijk om je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar vergroot wel de kans op een hart- of vaatziekte. Het kan bijvoorbeeld leiden tot een hartinfarct, beroerte of hartfalen.

“Daarom roept de Hartstichting op om regelmatig je bloeddruk te meten. Net zoals je ook wel eens op een weegschaal staat. Zo kun je tijdig maatregelen nemen om je bloeddruk op gezond niveau te krijgen als dat nodig is,” vertelt huisarts David Smeekes. Om het meten voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting in Zwolle van 27 mei tot en met 8 juni bloeddrukmeetpunten in. Inwoners van Zwolle kunnen bij één van deze drie locaties gratis hun bloeddruk laten controleren.

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk, en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, hebben. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat één op de drie Nederlanders van dertig tot zeventig jaar een te hoge bloeddruk heeft.

Een deel van hen gebruikt medicatie of heeft zijn of haar leefstijl aangepast om de bloeddruk op gezond niveau te brengen. Echter zo’n veertig procent weet niet dat zij een verhoogde bloeddruk heeft. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders. De Hartstichting wil daarom mensen stimuleren om hun bloeddruk te laten meten.

Locaties

Van maandag 3 juni tot en met zaterdag 8 juni kunnen mensen hun bloeddruk meten op verschillende openbare plaatsen in Zwolle. De gemeten bloeddruk is persoonlijk, en wordt met niemand gedeeld. Mensen krijgen ook concrete tips en adviezen over wat zij zelf kunnen doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden.

      • Stadkamer Centrum: Vanaf maandag 3 juni tot met zaterdag 8 juni dagelijks tussen 10.30 – 17.00 uur.

      • Vegro Thuiszorgwinkel: Maandag 3 juni tot en met zaterdag 8 juni. Dagelijks tussen 10.00 – 15.00 uur.

    • Be Quick ’28: Zaterdag 8 juni van 08.30 – 18.00 uur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button