AssendorpKunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Gloednieuw in Assendorp: Street Art Tour

Zwolle – Vanaf de meivakantie is er iets nieuws te doen in Assendorp: een Street Art Tour langs de muurschilderingen in de wijk. De Street Art Tour leidt je langs indrukwekkend grote schilderingen en verborgen pareltjes.

De route neemt je mee langs 17 unieke kunstwerken in Assendorp, verspreid over een afstand van 7 kilometer. Als je de volledige route loopt, duurt deze ongeveer twee uur. Met behulp van een digitale plattegrond kun je echter ook je eigen route samenstellen. Onderweg kom je niet alleen kunst tegen, maar ook leuke horeca, bijzondere winkeltjes en verrassende andere kunst zijn opgenomen in de route.

De Street Art Tour is een initiatief van Lonneke van Zutphen en Armanda Smit, twee Zwollenaren die vinden dat de prachtige muurschilderingen in hun stad meer aandacht verdienen. Volgens hen is de Street Art Tour een perfecte manier om te laten zien hoe mooi Zwolle en Assendorp zijn. Met deze route hopen zij zowel inwoners als bezoekers van Zwolle te inspireren en enthousiast te maken voor straatkunst.

Er zijn nog twee andere street art routes. EĆ©n gaat door de binnenstad en de wijk Dieze, en de andere gaat langs alle 47 muurschilderingen in Zwolle. Voor de echte liefhebbers laat deze totaalroute je alle street art van onze stad zien. Meer informatie over deze routes vind je op de Instagram-pagina @streetarttourinzwolle. Ook op de website www.visitzwolle.com kun je de routes ook bekijken, inclusief de verhalen achter de kunstwerken.

Waar wacht je nog op? Trek je wandelschoenen aan en ga struinen langs street art in Assendorp!

Gerelateerde artikelen

Back to top button