Aangeboden door 'Keuken Vlogger'TV ZwolleVoorpagina

Gezwam op het bord | De Keuken In | #2

Martijn van Hese, bekend van de Moestuinvlogger, gaat samen met chef-kok Gerda Ronk “De Keuken In”. Elke maand brengen zij in eigen beheer een video uit vanuit restaurant ‘Over de Tong’, een begrip in Zwolle. Chef Gerda stelt een recept samen van lokale producten die videomaker Martijn haar brengt.


In deze aflevering struint Martijn wat rond in het bos om paddo’s te zoeken.  Even later realiseert hij zich dat het toch ten strengste verboden is om paddo’s te plukken. Gelukkig heeft Chef Gerda van Over de Tong een mooie biefstukzwam gekregen van een boswachter. En met wat hulp van rechter- én linkerhand Mike wordt daar een heerlijk gerecht van gemaakt.

Gezwam op het bord | De Keuken In | #2

RECEPT: Biefstukzwam met paling

1 biefstukzwam (of evt andere paddo’s);
1 uitje/knoflookteentje
P/z dobbelsteen kaas (pikant)
1 dl room
1 dl melk
20 Gr boter
1 gerookte paling pp

Bak de zwam kort aan, voeg knoflook en uitje toe,haal na 2 min uit de pan en leg warm weg. Vervolgens de kaas, room en melk in ander pannetje met p/z totdat kaas gesmolten is. Opschuimen!
Zwam dresseren op bord met de paling, evt parelgort overheen, en vervolgens napperen met de kaasjus! Heel eenvoudig, maar heerlijk!

Gerelateerde artikelen

Back to top button