Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVV Berkum

Gewaarschuwd Berkum naar Volendam

Zwolle – Berkum speelt zaterdag, zonder publiek, bij subtopper RKAV Volendam en weet dat het daar uiterst scherp zal moeten zijn. De Zwollenaren liepen vorig seizoen volledig in het mes van de ploeg uit Noord-Holland en zullen dat niet nóg een keer willen laten gebeuren tegen deze technisch vaardige tegenstander.
“Ik was er vorig seizoen nog niet bij, maar die nederlaag motiveert de jongens. We zijn gebrand op revanche,” kondigt Berkum-middenvelder Ivar Nijboer aan. “Volendam heeft een goede ploeg, dus het zal een lastige pot worden maar wij hebben de laatste weken heel sterk gespeeld. We hebben er vertrouwen in.”

Valse noot

Na het afgelopen seizoen veranderde er nauwelijks wat in de Volendam-selectie, maar de nieuwe competitie begon met een enigszins valse noot. In Volendam ging de selectie van trainer Johan Steur namelijk met 2-4 onderuit tegen het sterke Swift. Daarna richtte Volendam zich echter op door te winnen van achtereenvolgens NSC Nijkerk (1-3) en AZSV, dat met een forse 5-2 nederlaag naar huis werd gestuurd. Vorige week kwamen de Volendammers niet verder dan een doelpuntloze remise bij DETO Twenterand, dat daarmee het eerste competitiepunt pakte. In die wedstrijd kreeg DETO vooral in de eerste helft kansen, terwijl de bezoekers na rust de betere mogelijkheden kregen. Gescoord werd er echter niet.

Verdiend gewonnen

Berkum kijkt terug op een keurige competitiestart met drie gewonnen duels en één gelijkspel. Afgelopen zaterdag won de formatie van trainer Arno Hoekstra op eigen terrein verdiend met 3-0 van streekgenoot SC Genemuiden. Vóór rust was het niet al te opwindend, al kregen beide ploegen een riante kans, maar na de hervatting deelde Berkum de lakens uit. Dat leidde al snel tot een 1-0 voorsprong door een fraaie goal van Ivar Nijboer en de marge werd even later verdubbeld toen verdediger Jorben Nieuwenhuis een vrije trap vakkundig binnen krulde. Berkum liet daarna nog een aantal flinke mogelijkheden liggen, maar in de slotminuut werd het alsnog 3-0 toen Jonathan van Marle een fout van de Genemuiden-doelman afstrafte.

Zure nederlaag

Berkum staat daarmee op een mooie tweede plaats in de Hoofdklasse B maar beseft maar al te goed dat de ploeg zich daarmee niet rijk mag rekenen. Vorig seizoen kwamen de Zwollenaren in eigen huis tegen Volendam twee keer op voorsprong, maar gaven ze in het laatste kwartier alles uit handen waarna een wel heel zure 2-3 nederlaag restte. De ploeg van trainer Hoekstra is dus gewaarschuwd!
De helaas zonder publiek te spelen wedstrijd Volendam-Berkum staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Ronald Spoler uit Almelo, die om 14.30 uur af zal laten trappen.