112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Gevangenis Zwolle gaat uitbreiden en zoekt nieuw personeel

Zwolle – De penitentiaire inrichting (PI) Zwolle, aan de Huub van Doornestraat, gaat uitbreiden en is daarom dringend op zoek naar nieuw personeel. Op zaterdag 22 juni houdt de gevangenis een wervingsdag voor potentiële nieuwe werknemers. De inrichting heeft meer dan vijftig vacatures voor verschillende functies binnen de gevangenismuren.

Er heerst krapte op de arbeidsmarkt, dus moeten werkgevers opvallen en creatief zijn om nieuw personeel te vinden. Reden voor PI Zwolle om een wervingsdag te organiseren.”Je zou kunnen zeggen dat we het proces van solliciteren een beetje omdraaien,” zegt Lex Kosters, plaatsvervangend vestigingsdirecteur van PI Zwolle. “Normaal gesproken reageert iemand op een vacature zonder dat hij of zij het bedrijf of de organisatie kent. Wij zeggen: maak eerst kennis met de inrichting. Kom een keertje kijken hoe het er hier uitziet en aan toe gaat. Neem deel aan de rondleiding, luister naar de verhalen van mensen die hier werken, zorg dat je een goed beeld krijgt van de functies, stel vragen en bepaal dan of je hier eventueel aan de slag wilt. Geïnteresseerden wordt gevraagd om, voorafgaand aan hun bezoek aan de PI, hun CV op te sturen. Het is immers een wervingsdag en geen ‘gewone’ open dag.”

Nieuwe PPC-afdeling

PI Zwolle heeft nu ongeveer vijfhonderd medewerkers. Door de (aanstaande) pensionering van personeel, vertrek van collega’s naar elders en de opening van een nieuwe afdeling (met twaalf patiëntenplaatsen) binnen het penitentiair psychiatrisch centrum (PPC) is er behoefte aan flink wat nieuwe arbeidskrachten. “Bedoeling is om de nieuwe PPC-afdeling na de zomer operationeel te hebben, vandaar dat we nu haast maken om nieuw personeel te werven,” legt Kosters uit.

Er zijn vacatures voor de volgende functies: complexbeveiliger, zorg en behandel inrichtingswerker, penitentiair inrichtingswerker, verpleegkundig zorg en behandel inrichtingswerker, medewerker arbeid/meewerkend voorman, GZ psycholoog, verpleegkundig specialist GGZ, sociaal psychiatrisch verpleegkundige, casemanager, plaatsvervangend hoofd detentie en re-integratie, teamleider beveiliging en afdelingshoofd.

In PI Zwolle verblijven zowel mannen als vrouwen. De inrichting heeft verschillende bestemmingen: gevangenis, huis van bewaring, een ISD-afdeling voor veelplegers (ISD staat voor inrichting voor stelselmatige daders), een extra zorgvoorziening (EZV) en een penitentiair psychiatrisch centrum (PPC). Er is plek voor bijna vierhonderd gedetineerden, waarvan 130 patiënten van het PPC.

Website

Meer informatie over de vacatures is te vinden op de een speciale website: Werkenbijdepizwolle. Op de site staan ook de bijzonderheden over de wervingsdag op zaterdag 22 juni. Belangstellenden die de wervingsdag van PI Zwolle willen bezoeken moeten zich verplicht aanmelden via de website. Kosters: “Inmiddels hebben al bijna tweehonderd mensen gereageerd via de website.”

Werken bij de PI Zwolle

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button