KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Getekend Zwolle brengt Zwols tekenboek uit

Ter stimulering creativiteit stad

Zwolle – Hoe vaak lopen mensen wel niet door de stad en pakken ze hun smartphone erbij zodra ze langs een mooi gebouw of straatbeeld wandelen. Er wordt weinig tijd gemaakt om stil te staan en écht te kijken. Drawsome Zwolle besloot de handen ineen te slaan met Impacter Zwolle en onder de naam ‘Getekend Zwolle’ een tekenboek uit te brengen, om creativiteit te stimuleren en de stad op een andere manier te bekijken.

Om de lancering te vieren wordt er op 29 september een gratis tekenworkshop gehouden.

Stimulering

In het tekenboek worden mensen vooral gestimuleerd om hun eigen creatieve invulling te geven aan iconische gebouwen in de stad. Zo komen de Peperbus, Sassenpoort, het stadhuis en Museum de Fundatie voorbij, waarbij je zelf de details kunt tekenen. Maar er is ook ruimte om eigen schetsen te maken. Bijzondere mensen die je tegen bent gekomen in de stad, een stukje natuur of iets wat je graag nog in Zwolle zou willen zien.

Gratis tekenworkshop tijdens kick-off Getekend Zwolle

“Toen de jonge talenten van Drawsome Zwolle bij ons langskwamen, waren we gelijk enthousiast”, vertelt Rik Zweers. Hij is Jongerencoach bij Impacter Zwolle, een organisatie die jongeren stimuleert en ondersteunt bij het opzetten van vernieuwende initiatieven. Onder de naam Getekend Zwolle werd het boek ontwikkeld, die inmiddels al op diverse plekken in de stad – zoals de Stadkamer, Odeon, de Spiegel, maar ook Deltion en Cibap – te vinden is.

Vieren

Om te vieren dat Getekend Zwolle een gedrukt feit is, geven de makers ervan een workshop tekenen voor Zwollenaren van alle leeftijden. Deze workshop vindt plaats op donderdag 29 september en start om 15.00 uur vanaf de Stadkamer. Aanmelden kan kosteloos bij Rik Zweers via rik@impacterzwolle.nl.

Sponsoren gezocht!

Om het boek voor alle Zwollenaren beschikbaar te houden, is Getekend Zwolle op zoek naar sponsoren die het doel steunen en een (financiële) bijdrage willen leveren. Meer informatie is op te vragen bij Laurens van Walbeek (Drawsome Zwolle) via hi@laurensvanwalbeek.com.

Gerelateerde artikelen

Back to top button