Voetbal

Be Quick verliest thuis ook van IJVV

Zwolle – Be Quick heeft zaterdag tegen IJVV geen overwinning kunnen bij schrijven. Na een goede eerste helft moest het toezien hoe IJVV na de rust het enige en winnende doelpunt maakte: 0-1.

Dat Be Quick onder aan staat, daar zien de toeschouwers in de openingsfase tegen IJVV niets van. Sander Aarten legt de bal al in de 2e minuut op de stropdas bij de vrijstaande Sertaç Yilmaz maar die kopt de bal in de handen van de keeper. Daarna gaat het door met kansen voor Frank Oosterhof en Floris Blom. Roan Admiraal ziet dat zijn inzet in de korte hoek wordt gestopt. Ook Sander Aarten en nog eens Sertaç Yilmaz krijgen een kans. Maar de Be Quick-storm levert niets op en als Floris Blom uitglijdt verschijnt Roelof van den Berg alleen voor keeper van Dijk. Maar tot opluchting van Be Quick glijdt de matige inzet net voor het doel langs (12e). Enkele minuten later ontsnapt Be Quick opnieuw. Hierbij is sprake van een overtreding van Floris Blom op randje zestien: de scheidsrechter legt de bal er buiten, waarna de vrije trap net over het doel verdwijnt.
Het meeste spektakel van de eerste helft is dan al voorbij. Be Quick prikt af en toe nog wel voor de rust. Maar IJVV echt bijten, dat is er niet meer bij. IJVV, in de openingsfase weggespeeld, begint dan ook weer langzaam hoop te koesteren.

Deze grauwe oktober middag wordt voor Be Quick nog grauwer in de 54e minuut. Bij balverlies op het middenveld wordt er snel en goed gecounterd over de rechtervleugel. De voorzet van Roelof van den Berg is op maat voor Chiel Buikema en die rondt goed af: 0-1. Van den Berg lijkt even later zelf te scoren, maar slaagt er in de bal over het doel te werken.

In het restant van de tweede helft slaagt Be Quick er niet in om de tegenstander echt onder druk te zetten. Het komt te weinig in de buurt van het IJVV-doel. Toch zijn er in de slotfase nog twee mogelijkheden . Het schot van Sander Aarten wordt gepakt door de keeper (86e) en Frank Oosterhof schuift de bal voorlangs in blessuretijd.
Wat resteert na 90 minuten voetbal is een pijnlijke nederlaag na een wedstrijd waar veel meer ingezeten had.

Met een Cruijffiaanse wijsheid als oneliner: als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander het wel. Voor Be Quick gaat de competitie op 29 oktober verder met een stadsderby. Op sportpark Jo van Marle zal het spelen tegen ZAC.

Opstelling: Wibo van Dijk, Eric van Beek, Floris Blom, Rob Huisman (70. Pim Hermans), Frank Oosterhof, Roan Admiraal, Yordi Veldman, Sertaç Yilmaz, Sander Fillet (46. Kevin Westerbeek/87. Kevin Zomerdijk), Sander Aarten, Emiel Brinkhuis.