Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Generaal Tom Middendorp spreekt met studenten Deltion over de toekomst van Defensie

Donderdag 29 januari gaat generaal Middendorp met de studenten Veiligheid & Vakmanschap van het Deltion College in Zwolle in gesprek over de toekomst van Defensie. De studenten bereiden zich voor op een militaire carrière en krijgen de kans om met de hoogste militair over hun toekomst te spreken.

De VeVa-leerlingen gaan met de CDS in gesprek en laten hem tegelijkertijd hun lesomgeving zien. Ze dagen de CDS zelfs uit om deel te nemen aan een wedstrijd banden wisselen in de garage van de opleidingen Motorvoertuigentechniek. Daarna gaat de CDS in debat met de studenten over de toekomst van Defensie en vragen die bij de studenten leven over hun mogelijke toekomst bij Defensie.

Het bezoek aan Deltion is de derde in een reeks van 7 bezoeken die de Commandant der Strijdkrachten brengt aan de Regionale Opleidingscentra die VeVa-opleidingen aanbieden. Als voorbereiding brachten leerlingen van de 7 scholen in april 2014 een bezoek aan het Ministerie van Defensie, waar zij de onderwerpen presenteerden waarover ze met de CDS van gedachten willen wisselen.

Het Deltion College verzorgt voor ruim 13.000 jongeren en volwassenen beroepsonderwijs binnen 225 beroepsopleidingen op middelbaar niveau. Binnen Veiligheid en Vakmanschap volgen ruim 400 studenten een van de vakrichtingen Grondoptreden, Bouw, Bedrijfsautotechniek, ICT en Vliegtuigonderhoud.

Gerelateerde artikelen

Back to top button