KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Gemeenteraadsfractie van Swollwacht gaat de wijken in

Zwolle – De gemeenteraadsfractie van Swollwacht trekt de wijken in. Luisteren naar wat er echt speelt, zien welke initiatieven door bewoners zijn of worden opgepakt en mogelijk bemiddelen tussen bewoners en/of derden.

Een werkbezoek

Een werkbezoek aan Dieze Oost was het eerste sinds de coronapandemie. Daar werd Swollwacht ontvangen door de Stichting Knuffelkonijntjes. Mede dankzij de inspanningen van deze stichting is de ooit zieltogende dierenweide aan de hoek van de Hogenkampsweg en de Van Wevelinkhovenstraat sinds kort een levendig paradijsje. Jong en oud terecht kan hier terecht voor gezelligheid, knuffelen met dieren of om te genieten van gastvrijheid.

Iedereen mag meedoen

De dierenweide heeft een belangrijke maatschappelijke functie waar activiteiten voor wijkbewoners worden georganiseerd. Onder het motto: iedereen mag meedoen. De gemeenteraadsfractie van Swollwacht is onder de indruk van dit prachtige maatschappelijke initiatief in een wijk die enorm baat heeft bij deze knuffelweide.

Fractievoorzitter Silvia Bruggenkamp: “Wij zijn dankbaar en blij dat we weer echt langs kunnen komen. Het is zo belangrijk om zelf te zien wat er speelt en leeft in de stad.”

De komende maanden gaat de fractie bij verschillende organisaties langs. De ervaringen uit de wijken worden waar het kan, meegenomen in het werk voor de gemeenteraad. Wilt u een werkbezoek, interview gesprek, of vragen stellen? Laat het ons weten. Neem contact op via e.bijleveld@swollwacht.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button