KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiekPolitiek & Opinie

Gemeenteraad debatteert over Stadshart Zwolle en nieuwe locatie Fraterhuis

Maandag 16 mei behandelt de gemeenteraad drie onderwerpen. In de Raadzaal debatteert de raad over het Ontwikkelprogramma Stadshart Zwolle en over de haalbaarheidsstudie van het Fraterhuis voor huisvesting in het toekomstige Handelshuys. In de TAK-zaal vindt een rondetafelgesprek plaats over de Verordening middenhuurwoningen. Inspreken over een onderwerp kan deze avond bij de start van de vergadering.

Ontwikkelprogramma Stadshart Zwolle

Ondernemers, (vastgoed)eigenaren, bewoners en de gemeente Zwolle willen vooruit met nieuwe ideeën, projecten en concepten. Voor haar eigen bewoners, maar ook nationaal en internationaal, wil Zwolle aantrekkelijker worden en haar economische en culturele positie verder versterken. Het college van B&W heeft daarom het ontwikkelprogramma ‘Ons Stadshart van Morgen’ opgesteld. Het stadshart moet onder andere klimaatbestendiger, duurzamer en aantrekkelijker worden.

Haalbaarheidsstudie Fraterhuis

Er wordt volop gewerkt aan de herontwikkeling van het Broerenkwartier als belangrijk gebied in de binnenstad van Zwolle. In het Broerenkwartier bevindt zich het toekomstige Handelshuys (voormalig V&D-pand). Het Fraterhuis heeft belangstelling getoond om gehuisvest te kunnen worden in het toekomstige Handelshuys. Om dit te onderzoeken hebben het Fraterhuis, de betrokken ontwikkelaar en de gemeente een programma uitgewerkt, een schetsontwerp opgesteld en de investeringskosten doorgerekend.

Verordening middenhuurwoningen Zwolle

Veel groepen komen op dit moment heel moeilijk aan een woning in Zwolle. Met de betaalbaarheidsagenda 2022 wil de gemeente Zwolle inzetten op het vergroten van het betaalbaar aanbod aan woningen in de stad. Een regeling voor middenhuurwoningen maakt onderdeel uit van deze betaalbaarheidsagenda. Tijdens het rondetafelgesprek gaat de gemeenteraad hierover in gesprek met verschillende betrokkenen en externe deskundigen.

Invloed uitoefenen

De uitgebreide agenda en vergaderstukken van de debatrondes en het rondetafelgesprek op maandag 16 mei zijn te bekijken op www.zwolle.nl/gemeenteraad. Iedereen kan bij de start van de vergaderingen de gemeenteraad toespreken. Aanmelden voor het inspreken kan tot maandag 16 mei 10.00 uur via raadsgriffie@zwolle.nl. Inbreng per e-mail over deze onderwerpen moet ook voor dit tijdstip binnen zijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button